Een keer een weekendje met z’n tweeën weg. Zoek een oppas waar jij je goed bij voelt

Het kan knap lastig zijn om een goede oppas te vinden als ouder zijnde. Je hebt geluk als er binnen je netwerk iemand is die je makkelijk kan vragen als oppasser, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg andere manieren op een goede oppas te vinden. Studenten kunnen oppaswerk vinden via verschillende organisaties en in deze blog gaan we je een aantal tips geven over hoe jij de beste oppas voor je kinderen kan vinden.

De werking van oppas organisatie

De oppas bedrijven werken via een platform. Hier kunnen de oppassers zich voor aanmelden, maar ook de ouders moeten er een account op maken. Jij als ouders stelt een bericht op met wanneer, hoe laat en het uurloon voor het oppaswerk. Daarnaast vertel je wat achtergrondinformatie over je kinderen en in welke leeftijdsklasse ze zitten. Nu kunnen oppassers op je bericht reageren en uiteindelijk bepaal jij wie op je kinderen komt oppassen.

Tips

Wanneer een aantal oppassers op je bericht hebben gereageerd, komt er de keuze wie je gaat kiezen. Door de berichten die zijn geplaatst, kan je naar de profielen van de oppassers. Hier staan wat ze doen en reviews van andere ouders over de oppasser. Hierin kan je een beeld krijgen van de persoon, maar toch blijft het lastig om een oordeel over iemand te hebben door middel van een profiel.
Gelukkig is hier een oplossing voor en kan er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Hiermee kan je kijken of er een wederzijds vertrouwen is en of je kinderen zich op hun gemak voelen bij de nieuwe oppas. Ook worden alle oppassers eerst door de desbetreffende organisatie goedgekeurd door een kennismakingsgesprek en moeten ze al minimaal twee reviews aanleveren om op het platform te kunnen komen. Daarnaast kun je een oppasverzekering afsluiten bij de oppas organisatie en met een gerust hart op stap gaan met je partner. 

Als je graag een avondje op stap wilt met je partner en heb je kinderen? Dan kan het zoeken naar een oppas soms lastig zijn. Gelukkig zijn er organisaties waar je terecht kan en die jou helpen met het zoeken naar de juiste oppas. Door middel van het platform kom je in contact met oppassers die zich beschikbaar stellen. Je hoeft alleen een bericht te plaatsen en een oppas naar jouw keuze te accepteren en je bent klaar voor een date night met je partner. 

Bron: Persbericht

Share this post

scroll to top