Een persoonlijke armband/sieraad om je kindje te eren bij Hulpbronnen.nl

Levensloop/memoriesieraden®persoonlijkearmband

Je hoopt dat het je nooit overkomt, een te vroeg geboren kindje wat komt te overlijden, een baby die je verliest. Als ouder is er geen groter verdriet dan je kindje niet meer levend bij je te dragen.

Ik heb al vaker voor ouders een armband mogen maken die hen steunt in het verlies van hun dierbare kindje. Zowel kindjes die overleden na de geboorte, maar ook voor moeders die hun kindje in de buik al verloren. Zowel vroeg als laat in de zwangerschap.

Ik, Quintine Cleton, ben edelsmid, en heb me met mijn atelier Hulpbronnen gespecialiseerd in sieraden welke mensen persoonlijk versterken.
Sieraden die mooi en draagbaar zijn, maar waar ook meer achter zit. Omdat ik zelf meerdere miskramen heb gehad, merk ik dat de weg gemakkelijker is voor vrouwen met een groot gemis om contact met me op te nemen. De draagsters van mijn sieraden zijn stuk voor stuk blij met mijn benadering van het verlies en wat het dragen van een levensloop/memorie armband voor hen betekend. Ik kijk naar haar persoonlijke leven, en de wensen van de draagster, maar kom zelf ook met  ideeën en aanvullingen.

persoonlijkearmband2Ik kan er veel over vertellen, maar dit is wat een draagster van een armband schreef:

…Het is ongelofelijk knap hoe zij (via mail!) zich kan inleven in een persoon en het proces wat die persoon gaat. Ik heb eerst wat verteld over hoe wij ons ♥♥♥ voorstelde en wat verteld over hoe wij als mens een beetje in elkaar zitten. Daarna kwamen er zoveel mogelijk details over de week dat ♥♥♥ bij ons geweest is voordat ze werd begraven. Het was dus al snel duidelijk welke symbolen ik er in wilde hebben. Stiekum heb ik dat eerst aan Quintine gevraagd… Zij kwam met exact dezelfde symbolen als ik in gedachte had! Fantastisch. Het hele proces wat een paar maanden duurde is heel goed geweest voor mij. Nu heb ik een prachtige armband die niemand anders heeft, omdat ik ook een dochter heb, die niemand anders heeft… Ik draag de armband niet iedere dag maar als ik deze draag, draag ik deze als trotse moeder!
En gek hé, iedereen vindt de armband zo mooi en vraagt waar ie vandaan komt. Toch leuk om dan weer even als trotse moeder over mijn mooie dochter te mogen praten.
Dit is natuurlijk een voorbeeld, niet bij iedereen duurt het maken van het sieraad maanden, maar soms is dat wat nodig is. Evenals het contact via mail of persoonlijk.

Verlies kan een diepe impact hebben op ons leven, de kunst is dan om met dit verlies verder te kunnen gaan, zonder dat wordt vergeten, en zonder dat we zelf maar stil blijven staan bij dit punt in het leven. Soms is een gedenksieraad dan wat een stukje kan helpen in het grote verwerkingsproces.persoonlijkearmband3

Voor meer informatie over levensloop/memoriesieraden, ook voor sieraden voor andere momenten van het leven:
kijk op www.hulpbronnen.nl of mail naar info@hulpbronnen.nl

Deel dit bericht