FERTI·LILY Conceptie Gel: sperma-vriendelijk glijmiddel

Na de succesvolle introductie van de FERTI·LILY® Conceptie Cup in Nederland en meer dan 30 andere landen, lanceert het in ons land ontwikkelde FERTI·LILY haar tweede product ter ondersteuning van een natuurlijke zwangerschap: deFERTI·LILY Conceptie Gel. De gel, ontwikkeld om stellen te helpen tijdens het zwanger worden,  zorgt voor comfort en is tegelijkertijd vriendelijk voor zaadcellen. Klinische studies hebben aangetoond dat zaadcellen die in contact komen met de FERTI·LILY Conceptie Gel, in tegenstelling tot standaard glijmiddelen en zelfs speeksel, langer dan 24 uur kunnen overleven.

Een glijmiddel wordt veel gebruikt. Vooral ook door vrouwen die zwanger willen worden. Vaginale droogheid komt namelijk twee keer zoveel voor bij vrouwen die zwanger proberen te worden in vergelijking met vrouwen die niet zwanger willen worden(1). Wat veel mensen niet weten, is dat veel glijmiddelen schadelijk zijn voor het sperma, onder meer veroorzaakt door de chemische samenstelling en het ontbreken van een natuurlijke pH-waarde. FERTI·LILY Conceptie Gel werkt goed als glijmiddel om het comfort en plezier van seks te verhogen, zonder schadelijk te zijn voor zaadcellen.

Hoe werkt het?

Het baarmoederhalsslijm is, in tegenstelling tot de vaginale omgeving zaad-vriendelijk; zaadcellen kunnen tot wel 72 uur overleven in deze vloeistoffen. De FERTI·LILY Conceptie Gel bootst de natuurlijke eigenschappen van deze normaal aanwezige vruchtbare vloeistoffen na en de spermacel wordt niet gehinderd om het eitje te bereiken. Daarbij is de gel isotoon(3) en heeft een pH-neutrale waarde wat de overlevingskans van zaadcellen bevordert. Ook bevat het glijmiddel fructose, een natuurlijk fruitsuiker. Fructose geeft zaadcellen de energie die het nodig heeft om door de baarmoedermond naar het eitje te kunnen zwemmen.  Het gros van de ‘normale’ glijmiddelen verlaagt de beweeglijkheid van het sperma. Het wordt dus trager en kan zo de baarmoeder niet bereiken. Helaas hebben veel bestaande glijmiddelen dan ook, zelfs wanneer deze “spermavriendelijk” genoemd(2) worden, een negatief effect op de fertiliteit. De FERTI·LILY Conceptie Gel draagt bij aan een omgeving waarin zaadcellen kunnen overleven.

Prijs en verkrijgbaarheid

De FERTI·LILY Conceptie Gel (€21,95) is online te bestellen via www.fertilily.com. De Conceptie Cup (€34.95) is ook verkrijgbaar bij apotheek en drogisterijketens Etos en DA.

De FERTI·LILY Conceptie Gel kan in combinatie met de FERTI·LILY Conceptie Cup worden gebruikt om de kansen op zwangerschap te vergroten.

Over FERTI·LILY

FERTI·LILY, opgericht in 2018, is het innovatieve geesteskind van een samenwerking tussen een ondernemer in de medische sector, die uit eerste hand weet hoe frustrerend het is als zwanger worden niet lukt, en een van Europa’s toonaangevende vruchtbaarheidsspecialisten. 

FERTI·LILY geeft stellen die zwanger proberen te worden meer controle over dit proces door klinisch bewezen oplossingen te bieden zonder hormonen, specialisten of invasieve procedures,zodat de intimiteit tijdens dit bijzondere proces gewaarborgd blijft.

De FERTI·LILY Conceptie Gel kan gebruikt worden in combinatie met de FERTI·LILY Conceptie Cup, een product dat klinisch bewezen is om de kans op zwangerschap met 48% te verhogen bij gebruik tijdens 3 cycli.

Zie ook fertilily.com

[1] Ellington, J. “Prevalence of vaginal dryness in trying-to-conceive couples.” Fertility and Sterility 79 (2003): 21-22.

[2] Steiner, Anne Z., et al. “Effect of vaginal lubricants on natural fertility.” Obstetrics and gynecology 120.1 (2012): 44.

[3]Isotonic means that the amount of salt and ions in our gel is similar to that of sperm. This is very important to ensure sperm survival. A lubricant which is not isotonic will harm the sperm cells and thus decrease the chances of pregnancy.

Bron: persbericht

Deel dit bericht