Geef ontspannen borstvoeding met voedingskussen

Een voedingskussen dient een goede ondersteuning te geven aan zowel de moeder als de baby. Ze zijn gemaakt van zacht materiaal en de vorm van het kussen zorgt ervoor dat je automatisch in de juiste houding zit tijdens het voeden.

Voedingskussens zijn geschikt voor borstvoeding maar ook voor flesvoeding. Maar naast het voeden kan een voedingskussen al erg handig zijn in de periode daarvoor, namelijk tijdens de zwangerschap. Veel zwangere vrouwen zijn van mening dat zo’n kussen heerlijk ligt en zorgt voor een betere nachtrust. Een voedingskussen is dus ideaal voor moeder en baby.

Een voedingskussen geeft je tijd en rust

Als moeder van een pasgeboren kind zul je vaak starten met borstvoeding. In het begin is het geven van borstvoeding niet bij elke baby even makkelijk. Doordat je dan lang in dezelfde positie zit, kan dat leiden tot kramp en pijn in de nek, rug of schouders. Met een voedingskussen ga je veel ontspannender zitten. Jouw baby heeft daardoor alle tijd om te drinken en dat is natuurlijk ook prettig voor de moeder.

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Het voedingskussen wordt bij het voeden op de onderarm gelegd. Wanneer je borstvoeding geeft dan probeer je de mond van je baby zo dicht mogelijk bij de tepel te leggen. Bewaar daarbij altijd wel enkele centimeters afstand. Het kind moet namelijk wel de ruimte hebben om zelf naar de tepel te happen. Door de de juiste houding tijdens het voeden aan te nemen kun je als moeder je andere arm vrijhouden. Als je een voedingskussen gebruikt om flesvoeding te geven dan kun je het kussen een stukje lager neerleggen. Je hebt daardoor meer ruimte om je baby de fles te geven.

De vorm en vulling van een voedingskussen

Tijdens het voeden leg je het voedingskussen op je arm. Dat doe je om je kind extra ondersteuning te geven. De beste vorm voor een voedingskussen heeft daarom het model van een hoefijzer of een banaan. Door deze vorm heeft een baby tijdens het voeden de beste steun. De vulling van het voedingskussen moet soepel zijn, maar ook enige weerstand bieden. Het is een relatief stevig kussen dat toch makkelijk te vervormen is. Als moeder van een pasgeboren kind kun je wel wat hulp gebruiken. Een voedingskussen is de perfecte aanvulling voor jou en je baby.

 

Bron: Samenwerking met voedingskussenwinkel

Deel dit bericht