Goed voor jezelf zorgen als moeder: zo doe je dat

Als moeder wil je er helemaal zijn voor je kindje. Toch is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als jij goed uitgerust bent en lekker in je vel zit, kun je er namelijk nóg beter zijn voor je baby. Dit zijn vijf tips om aan de nodige rust en ontspanning te komen:

 1. Laat je boodschappen bezorgen
  Boodschappen doen kost tijd en met een baby erbij is het zelfs behoorlijk stressvol en vermoeiend. Laat de boodschappen dus voortaan thuisbezorgen.
 2. Kook samen met je partner of nodig een vriend(in) uit.
  Als je samen met je partner of een goede vriend of vriendin kookt, kun je lekker bijkletsen en tegelijkertijd een smakelijke en gezonde maaltijd klaarmaken.
 3. Vroeg naar bed.
  Als je baby nog niet doorslaapt, kom je behoorlijk wat slaap tekort. Verhoog daarom het totale aantal uren dat je in bed doorbrengt. Daarmee kun je genoeg rust krijgen om je dag door te komen. Ga vaker vroeger naar bed en spreek af dat je partner, ouders of een goede vriendin dan voor de baby zorgt. Dan kun jij rustig slapen en dat heeft een positief effect op je welzijn en energiepeil. Als je borstvoeding geeft, spreek dan af dat degene die er voor de baby is je kindje naar je toe brengt voor een voeding. Na de voeding is het prettig als je meteen weer kunt rusten. Laat de ander daarom ook zorgen dat je kindje een boertje laat en laat hem of haar eveneens de luier verschonen.
 4. Op tijd stoppen met cafeïne.
  Wist je dat cafeïne je tot zo’n zes uur wakker kan houden? Let er daarom op dat je geen cafeïnehoudende drankjes meer neemt in de zes uur voordat je je bed opzoekt. Vooral als je vroeg naar bed gaat, is het handig om hiermee rekening te houden.
 5. Neem een luierabonnement
  Wat enorm veel rust kan geven, is GhaZoo’s luier-maandabonnement. Je voorkomt hiermee de stress die je hebt als de luiers ineens op zijn en het gesleep met die grote pakken van de supermarkt naar je huis.

In samenwerking met GhaZoo

Deel dit bericht