Gratis leuk ‘Hoera, naar school!’ boekje

Alle bijzondere eerste momenten die je kind meemaakt als het voor het eerst naar school gaat, kun je nu samen vastleggen in het ‘Hoera naar school!’ boekje.

De eerste schooldag, het eerste kringgesprek, het eerste rapport, het eerste schoolreisje: als je kind naar de basisschool gaat, levert dat heel wat feestelijke eerste keren op. Hoe gezellig is het om samen al die ervaringen te verwerken door ze bij te houden in dit vrolijke boekje. Tegelijkertijd creëer je ook een mooi document boordevol herinneringen voor later. Het gratis boekje kun je natuurlijk ook invullen samen met je kleinkind, neefje, nichtje of

© UNICEF

buurkinderen.

UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam bezocht pas Cambodja en sprak met kinderen over school. Zo sprak ze met de 6-jarige Knea, die sinds kort gestart was.

Nicolette van Dam: ‘Knea was heel blij dat ze eindelijk naar school mocht, net als kinderen in Nederland. Ze leerde letters schrijven en vond dat echt geweldig. Ook had ze al vriendinnetjes waar ze mee aan het spelen en lachen was. Dit soort kinder-ervaringen zijn universeel en zo leuk om in zo’n Hoera naar school!-boekje bij te houden.’

In het leven van kinderen is onderwijs één van de belangrijkste en meest essentiële zaken vindt UNICEF. Het is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Helaas zijn er wereldwijd nog steeds 121 miljoen kinderen die niet naar school gaan.

Vooral de meest kwetsbare kinderen krijgen op dit moment geen onderwijs, zoals kinderen uit de armste gezinnen, die behoren tot etnische minderheden, die moeten werken, die op de vlucht zijn, die een handicap hebben en meisjes of kinderen die getroffen zijn door een conflict. UNICEF zorgde er het afgelopen jaar voor dat 15,7 miljoen kinderen leermaterialen ontvingen en meer dan 330.000 klaslokalen schoolmeubilair kregen. In andere landen waar onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zoals in Cambodja, zorgde UNICEF voor ondersteuning van onderwijzers en gratis transport voor kinderen die anders niet naar school kunnen.

Bron: UNICEF

Deel dit bericht