Heb jij al een geboortekaartje uitgekozen voor je aanstaande kindje?

Heb jij al een geboortekaartje uitgekozen voor je aanstaande kindje? Wij van Koningkaart kunnen ons voorstellen dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt. Er valt over veel na te denken: welk formaat kies je, voor welke kleuren ga je, voeg je een illustratie of een foto toe en op welke papiersoort laat je het kaartje drukken? En welke stijl of trend vind je mooi?

We snappen dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken! Om je een beetje wegwijs te maken, sommen we twee van de trends van dit moment op.

Minimalistische geboortekaartjes

Minimalisme is een grote trend in de wereld van geboortekaartjes. Bij deze kaarten ligt de focus op de typografie en de naam van je kindje staat dus centraal. Maar dat betekent absoluut niet dat minimalistisch gelijk staat aan saai! Je kunt eindeloos variëren in kleur, compositie en lettertypes. Zo kun je voor een stoer kaartje met een strakke letter gaan of juist voor eentje met een sierlijk handgeschreven lettertype in pastelkleuren.

Geboortekaartjes met een silhouet

Geboortekaartjes met silhouet zijn van alle tijden. Door een silhouet te combineren met trendy kleuren krijg je een hip geboortekaartje met een nostalgisch tintje. Je kunt gaan voor een silhouet van een klein kindje, eventueel op een fietsje, met speelgoed erbij of met een ballonnetje in de hand. Maar als er ook oudere broertjes of zusjes zijn, dan is het leuk om die een rol te geven in het ontwerp en grotere kindjes toe te voegen als silhouet. ­Zo maak je het geboortekaartje echt persoonlijk.

Of wat denk je van een silhouet van een dier? Combineer deze trend met de jungle trend en ga voor een kaartje met een silhouet van een tijger, giraf of olifant. En ook daarbij kun je natuurlijk voor meerdere dieren kiezen als je een tweede of derde kindje krijgt.

Zelf ontwerpen

Koningkaart heeft een ruim assortiment aan geboortekaartjes met silhouet en kaartjes met een minimalistisch ontwerp. Nog leuker: je kunt deze kaarten helemaal naar je eigen smaak aanpassen in de ontwerptool. Pas bijvoorbeeld de lettertypes aan, voeg een extra silhouet toe of kies een andere achtergrondkleur. Zo kun je helemaal je eigen draai geven aan deze trends. En heb je zelf een goed idee? Je kunt ook zelf helemaal van scratch af aan je kaartjes maken.

In samenwerking met Koningkaart

Deel dit bericht