Help de natuur een handje met de FERTI·LILY cup

VRUCHTBAAR NIEUWS

‘Ik was meteen zwanger, de eerste maand!’ Wie een jonge moeder spreekt, zou het zomaar te horen kunnen krijgen. Het lijkt net alsof het bij iedereen razendsnel lukt. Behalve bij jou. Newsflash: dat klopt niet. Lang niet zelfs. Bij één op de vijf[1] stellen duurt het een jaar voordat het gewenste streepje op de zwangerschapstest verschijnt, een op de tien wacht zelfs twee jaar op een positieve uitslag. Met FERTI·LILY kun je de natuur nu een handje helpen. Deze zachte siliconen conceptie cup is speciaal ontwikkeld om de kleine zwemmers een duwtje in de rug te geven – letterlijk. Je brengt ‘m na de seks heel eenvoudig en comfortabel in en duwt zo 300% meer zaadcellen naar de baarmoedermond. Zo wordt de kans op zwangerschap verhoogd. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat 48% van de gebruiksters sneller zwanger was dan verwacht.[2]

Vanaf week 15 is FERTI-LILY o.a. verkrijgbaar bij Etos.  

Kansen vergroten

De gemiddelde kans om zwanger te worden is per maand zo’n 15 tot 20%, maar verschilt per vrouw. Als je normaal vruchtbaar bent, ben je in 75% van de gevallen binnen een half jaar zwanger. Bij 90 tot 95% van deze vrouwen lukt het binnen een jaar en binnen twee jaar bij allemaal. Maar je weet natuurlijk niet hoe vruchtbaar je bent. Vrouwen kiezen steeds later voor kinderen en uit onderzoek blijkt dat mannen er ook niet vruchtbaarder op worden: de beweeglijkheid van het sperma is in de laatste veertig jaar met de helft afgenomen. Gelukkig kun je nu op een makkelijke manier je kansen vergroten, zonder dat de romantiek in het gedrang komt. Knuffelen, kletsen of samen dansen in de woonkamer – allemaal geen probleem. FERTI·LILY is zacht, comfortabel en gemakkelijk in gebruik. En het allerbelangrijkste: hij blijft zitten waar-ie zit, tot jij ‘m weer verwijdert.

 

Zwanger!

FERTI·LILY heeft onlangs de werking van haar conceptie cup onderzocht door 85 vrouwen tussen de 21 en 36 jaar de cup te laten uitproberen. Uit het in oktober gepubliceerde resultaat bleek dat een zwangerschap met gebruik van de conceptie cup 48% vaker voorkwam dan verwacht. De stellen die al meer dan een jaar bezig waren – de helft van de deelnemers – hadden zelfs 180% meer kans om zwanger te worden. Na de eerste cyclus met het gebruik van FERTI·LILY waren tien vrouwen zwanger, na de tweede cyclus nog eens vijf en na de derde cyclus kwamen daar nog acht zwangerschappen bij. Van de deelneemsters gaf 98% aan geen ongemak te ondervinden van het gebruik van FERTI·LILY, 85% vond de cup niet moeilijk in gebruik en 82% het formaat precies goed.

Hoe het werkt

FERTI·LILY is ontwikkeld in samenwerking met gynaecoloog en vruchtbaarheidsexpert Dr. Maarten Wiegerinck. De conceptie cup is zo gevormd, dat het sperma snel vanuit de vagina in het baarmoeder-halsslijm wordt gebracht. De zuurgraad van de vagina is namelijk niet goed voor zaadcellen, terwijl het baarmoederhalsslijm ze juist beschermt. Door het gebruik van FERTI·LILY kunnen meer zaadcellen overleven en omhoog de baarmoeder in zwemmen. Als alles volgens plan gaat, vinden ze daar een eicel om te bevruchten en een nieuw leven te starten. Het gebruik is heel eenvoudig. Je draait de FERTI·LILY binnenstebuiten, brengt de cup zo hoog mogelijk in de vagina en geeft dan een kort rukje aan het steeltje. De cup draait om en houdt de zaadcellen bij je baarmoedermond vast. Na twintig minuten tot een uur verwijder je de cup. Even goed afspoelen en klaar!

Logische stap

Robert Stal, bedenker en oprichter van FERTI·LILY, over zijn innovatieve product:

“Mijn vrouw en ik hebben twee prachtige kinderen, maar voordat de eerste zwangerschap een feit was gingen we door een enorme emotionele achtbaan. Het lukte ons twee jaar niet om zwanger te worden en dat was enorm frustrerend en stressvol. Met mijn jarenlange ervaring met het ontwikkelen van medische zelfzorg producten, was het voor mij een logische stap om onszelf en ander koppels die met hetzelfde probleem worstelden te helpen.’’ Gynaecoloog Dr. Maarten Wiegerinck voegt toe: “Het feit dat koppels met dit product zelf aan de slag kunnen in plaats van zich steeds machtelozer te gaan voelen, is wat mij betreft een enorme toegevoegde waarde. Ik zie FERTI·LILY als een functioneel hulpmiddel dat als tussenstap kan dienen voordat eventueel tot professionele medische hulp wordt overgegaan.”

Prijs & verkrijgbaarheid

De FERTI·LILY conceptie cup is verkrijgbaar bij apotheken, drogisterijen waaronder Etos en DA en online via fertilily.com. De verkoopadviesprijs is € 34,95 en je kunt de cup tot wel zes cycli hergebruiken. De cup is gemaakt is van 100% medische siliconen en is veilig, gemakkelijk en comfortabel in gebruik.

Over FERTI·LILY

FERTI·LILY is het innovatieve resultaat van de samenwerking tussen een ondernemer in de medische sector en een toonaangevende vruchtbaarheidsspecialist. Het bedrijf is opgericht door Robert Stal, die ruime ervaring heeft in het ontwikkelen van zelfzorgproducten. De conceptie cup is de eerste in een lijn van producten die helpen bij het vergroten van de kans om zwanger te worden, zonder dat de intimiteit in het gedrang komt. FERTI·LILY is eenvoudig thuis te gebruiken en er komen geen hormonen, geen artsen en geen invasieve procedures aan te pas. De cup is eenvoudig te gebruiken en geeft stellen met een kinderwens meer controle over de eigen vruchtbaarheid. Zie voor meer informatie ook www.fertilily.com.

[1] Bron: Mens en Gezondheid

[2] Onderzoek uitgevoerd in oktober 2020 onder 85 respondenten door Rosesta Medical BV

 

Bron: persbericht

Deel dit bericht