Het belang van een goede nachtrust voor jonge kinderen

Uit wetenschappelijk onderzoek is meerdere malen gebleken dat een goede nachtrust essentieel is voor de ontwikkeling van een kind.

Kinderen die geen goede nachtrust hebben zijn vatbaarder voor ziektes, hebben een drukker gedrag, grotere kans op overgewicht en hebben moeite met leren.

Als je als ouder zijnde dit leest wil je voorkomen dat jouw kindje slecht slaapt. Om te zorgen dat jouw kind zo rustig en goed mogelijk slaapt, is een goed kinderbed zeer belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de kinderen regelmatig kampen met een verstoorde nachtrust. Een belangrijk signaal om de juiste stappen te kinderbeddenondernemen voor jouw kindje.

Een rustige slaap leidt tot betere resultaten

Het is bewezen dat kinderen die een goede en rustige nachtrust hebben gehad, overdag een stuk beter functioneren. Wil je dat jouw kind goed leert? Zorg dat je zoon of dochter goed slaapt. En zoals we al eerder hadden gezegd is het belang van een goed bed essentieel om te zorgen dat ze goed slapen. Het bed moet groot genoeg zijn zodat jouw kind zich vrij kan bewegen. Het bed moet veilig zijn, zo moet voorkomen worden dat jouw kindje uit bed kan vallen. Het bed moet ook beschikken over een goede lattenbodem, zodat de ondersteuning voor het lichaam optimaal is. Voor inspiratie voor goede kinderbedden, bekijk de kinderbedden van KidsGigant.

Hoeveel slaap heeft mijn kind nodig?

Een andere belangrijke vraag die beantwoord moet worden is; hoe lang moet mijn kindje slapen? Dit verschilt natuurlijk per leeftijd. Hier is een lijstje samengesteld door dr. A Richardson die een beeld geeft hoeveel uur een kind nodig heeft van 4 tot 16 jaar.

4 jaar: 11,5 uur slaap
5 jaar: 11 uur slaap
6 jaar: 10,5 tot 11 uur slaap
7 jaar: 10,5 uur slaap
8 jaar: 10 tot 10,5 uur slaap
9 jaar: 10 uur slaap
10 jaar: 9,5 tot 10 uur slaap
11 jaar: 9,5 uur slaap
12 jaar: 9 tot 9,5 uur slaap
13 jaar: 9 tot 9,5 uur slaap
14 jaar: 9 uur slaap
15 jaar: 8,5 tot 9 uur slaap
16 jaar: 8,5 uur slaap

Om te zorgen dat jouw kind deze uren haalt, is het belangrijk dat zij zelf graag willen slapen. En om te zorgen dat een kind graag wilt slapen, is het hebben van een leuk en goed bed een grote stap in de goede richting. Op zoek naar een goed en leuk bed? De kinder- en tienerbedden van KidsGigant  zijn hartstikke leuk en zorgen voor een goede nachtrust voor jouw kindje.

Deel dit bericht