Het Raadsel Intelligentie – Wat kan jouw kind tussen 0 en 8 jaar?

Terwijl de regering zich buigt over Engelse les aan kleuters, Cito-toetsen en naar school gaan vanaf 2,5-jarige leeftijd, proberen kleuteronderwijzers aan te geven dat vrijwel alle nieuwe onderwijssystemen in de praktijk niet werken. Kinderen tussen de nul en acht jaar maken diverse ontwikkelingsfases door en daar moet rekening mee worden gehouden bij het maken van onderwijsplannen. Op basis van eigen onderzoek bij kinderen in deze leeftijd komt Vervaet tot zijn soms controversiële maar altijd vernieuwende inzichten over ons leren, denken en doen.Het_raadsel_intelligentie

Hoe leren wij een taal? Waar komt ons identiteitsbesef vandaan? Is het erfelijk wanneer en of we deze vaardigheden leren, of heeft onze omgeving daar invloed op? In Het raadsel intelligentie laat Ewald Vervaet zien dat er veel meer aan de hand is: de voorwaarden worden geschapen door erfelijkheid en omgeving, maar van doorslaggevend belang zijn de neurologische ontwikkeling en de directe wisselwerking tussen het kind en zijn omgeving. Het is een combinatie van beide. Zijn gedachten voorziet hij altijd van een of meer voorbeelden, die allemaal wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dit boek is voor zowel ouders als leerkrachten en professionals in de (kinder)zorg een onmisbaar naslagwerk.

Auteur: Dr. Ewald Verveat
Prijs: 19,95 euro
ISBN: 978 90 215 4769 5Verschijningsdatum:26 februari 2010

Over de auteur

Dr. Ewald Vervaet is in Nederland toonaangevend op het gebied van de psychologische ontwikkeling van kinderen tot acht jaar. Hij is auteur van de bekende boeken Groeienderwijs: psychologie van 0 tot 3 (zevende druk) en Naar school: psychologie van 3 tot 8 (vierde druk). Hij is docent aan verschillende instellingen, columnist bij Ezeltje Prik en ontwikkelingspsychologisch medewerker van www.kinderinfo.nl.

Het boek kun je hier bestellen

Deel dit bericht