Hoe belangrijk zijn moeders voor de wetenschap?

Mama Tandoori Festival 7 maart

Dansen op lekkere muziek, luisteren naar minicolleges en interviews over de rol van de moeder, wereldgerechten proeven en een cruise winnen tijdens de Grote Moeder Quiz. Kom samen met je moeder of als ouder met je (bijna) Mama Tandoori Festivalstuderende zoon of dochter naar dit heerlijke feest van gastheer en schrijver Ernest van der Kwast. De moeder is voor een avond hét stralende middelpunt. Wetenschappers, een DJ, een cabaretier, een dichter en studenten, ze brengen allen een ode aan de moeder. Van meezingen met Suga Mama van Beyoncé, op de foto gaan met je moeder, tot minicolleges over en door supermoeders. Met medewerking van onder andere Nathalie Baartman, Marjan Olfers en Stine Jensen. Bekijk hier het hele programma.

Moeders als drijvende kracht achter onze carrières

Inspiratiebron voor dit festival is het boek Mama Tandoori, een geromantiseerd verhaal over de Indiase moeder van de VU Vrije Schrijver 16/17, Ernest van der Kwast. De moeder van Ernest is een bijzondere bevlogen, vurige en excentrieke vrouw. En hebben wij niet allemaal bijzondere moeders? Een tijgermoeder, die je aanzet om vooral het ‘hoogste’ te bereiken? Een moeder die jou het beste begrijpt van iedereen, je beste vriendin? Of is ze dominant of overbezorgd en wil je je graag afzetten? Wat je relatie ook is, je moeder blijft een belangrijk persoon in je leven. Volgens sommigen zelfs de drijvende kracht achter hun carrière. Zoals schrijver J.M. Coetzee in zijn dankwoord voor de Nobelprijs voor de Literatuur zei: ‘For whom, anyway, do we do the things that lead to Nobel Prizes if not for our mothers?’

Locatie en tickets

Het programma start om 17.30 uur in de foyer van de Vrije Universiteit Amsterdam en eindigt rond 21.30 uur. Toegang is gratis inclusief boek Mama Tandoori van VU-schrijver Ernest van der Kwast. Eten is €6,00.
Tickets zijn te krijgen aan de zaal en online. NB: wil je verzekerd zijn van het krijgen van de roman Mama Tandoori van Ernest van der Kwast, bestel dan alvast online je tickets. Want op=op.
Het programma wordt georganiseerd door Maatschappelijke Profilering VU en VUvereniging.

Deel dit bericht