Hoe bouw je een sfeervolle, duurzame kinderkamer?

Iedereen wil tegenwoordig sfeervol en tegelijk duurzaam ongeacht het onderwerp. En dus hoort een kinderkamer van nu ook sfeervol én duurzaam te zijn.

Maar hoe doe je dat eigenlijk, een vooral duurzame kamer creëren? Een duurzame kamer is vooral eerlijke en gezonde materialen gebruiken. Wil je duurzaam, ga dan voor degelijk. Dat kan natuurlijk hout zijn bijvoorbeeld. Natuurlijk hout heeft een prachtige uitstraling zonder dat daar verf of lak voor aan te pas hoeft te komen. In plaats daarvan kun je wel wax of olie gebruiken ter afwerking. Kies je een houten meubel in de kinderkamer, ga dan speciaal voor massieve houten meubels. Die gaan namelijk veel langer mee dan welk goedkoper item dan ook.

Kies voor een warm vloerkleed in je kinderkamer

Wil je sfeer, kies dan voor een vloerkleed in de kinderkamer, liefst een exemplaar van wol of hennep. Een kleed zorgt voor zachtheid en comfort en brengt warmte in elke kamer. Bovendien is het nog geluidwerend ook. Natuurlijke materialen hebben amper onderhoud nodig en dus vriendelijker dan synthetische kleden. In de kinderkamer wil je graag kussens in overvloed, zodat je zoon of dochter op alle manieren kan chillen in zijn eigen kamer. Wil je duurzaam, kies dan voor kussens die gevuld zijn met veren. Wollen of katoenen kussens zijn ook bijzonder duurzaam.

Heerlijk onder de katoen, de wol of latex

Natuurlijk is het bed het belangrijkste meubel van de kinderkamer. Van dat bed is het matras wellicht weer het meest belangrijkste element, want alleen op een goed matras slaap je beter. Ook nu kun je weer kiezen voor natuurlijke producten als bijvoorbeeld katoen, wol en latex. Ook voor de ombouw neem je uiteraard duurzame materialen. Op het bed komt natuurlijk beddengoed dat van puur linnen of organisch katoen is. Slaap lekker!

Denk eens aan HR+ glas

Duurzaam is ook je energie vergelijken. Aan de hand van de uitkomsten van de vergelijker kun je eventueel overstappen naar een andere energieleverancier. Want behalve dat zuinig omgaan met energie goed is voor het milieu en daar dus ook steeds meer aandacht voor is, is energie besparen ook bijzonder goed voor het saldo van jen bankrekening. Je bespaart namelijk geld. Zorg ook dat je huis goed geïsoleerd is om energie te besparen. Denk in dat kader vooral aan dakisolatie, spouwmuurisolatie en het gebruik van HR+ glas, dit is Hoog Rendementsglas en drie keer zo dik als dubbelglas.

 

In samenwerking met overstappen.nl

Share this post

scroll to top