Hoe wil jij bevallen, Praat mee!

De Nederlandse Vereniging voor Obstretie en Gynaecologie (NVOG) bestaat 125 jaar en wil dit vieren met zoveel  mogelijk mensen en met allerhande activiteiten. Op 1 november vindt er landelijk een interactieve avond plaats.  Via Twitter – #HWJB – kan iedereen in de livestream zijn zegje doen en ook mee discussiëren op diverse plekken in Nederland, waaronder het UMC St Radboud.

Hoe moet een ideale bevalling eruit zien? Daarover kan iedereen meediscussiëren.  Vanaf de bank thuis via Twitter – #HWJB – of op de bijeenkomst om 19.30 uur in het UMC St Radboud. Daar zijn gynaecologen en verloskundigen van het CWZ en het UMC St Radboud aanwezig en er is een groot scherm met een livestream naar de centrale locatie in Utrecht. Deze live webcast is ook thuis te raadplegen via PC of tablet.

Het wordt een open discussie over bijvoorbeeld: wie wil je bij je bevalling hebben? Hoeveel mensen wil je maximaal rond je bed? Moet de verloskamer een huiselijke sfeer uitstralen? Hoe moeten we omgaan met pijnstilling? Vind je het fijn als je partner kan blijven slapen? Wat wil je na de geboorte van je kind? Maar ook thema’s als thuis bevallen, de relatief hoge geboortesterfte in Nederland of de kwaliteit van de hulp kunnen ter sprake komen.
Iedereen kan meedoen. Aan de hand van geselecteerde tweets wordt er doorgepraat met de aanwezigen. En iedereen thuis kan vanaf de bank meetwitteren.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden voor de open discussieavond in het UMC St Radboud: www.hoewiljijbevallen.nl.

Deel dit bericht