In gesprek met Laura Langelaar, initiatiefneemster van Laura Langelaar Coaching

Cover Zorgen Baren“Mijn naam is Laura Langelaar.
Onlangs heb ik een coachingspraktijk opgezet, Laura Langelaar Coaching.
De coaching is bedoeld voor alle vrouwen die te maken hebben gehad met enige vorm van zwangerschapscomplicaties. Dit kan een complicatie zijn die tijdens de zwangerschap is opgetreden, maar het kan ook een gecompliceerde bevalling treffen.

Bij complicaties kan gedacht worden aan het meemaken van bijvoorbeeld het HELLP-syndroom, pre-eclampsie, een (herhaalde) miskraam, een vroeggeboorte, een doodgeboorte, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een Mola-zwangerschap.

Voor veel vrouwen is het moeilijk te accepteren dat hun zwangerschap niet verlopen is, zoals ze gehoopt en verwacht hadden. In deze periode komen er veel vragen, twijfels, angsten en verdriet naar boven. Een groot deel van de vrouwen krijgt daardoor te maken met lichamelijke, cognitieve en psychische klachten. Hierbij kan gedacht worden aan onder andere ernstige vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen, paniekaanvallen en aanhoudende somberheid.
De coachingsgesprekken zijn erop gericht de vrouw te helpen bij de verwerking van wat zij heeft doorgemaakt.

Het begin van Laura Langelaar Coaching

Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik te maken met zowel pre-eclampsie als het HELLP-syndroom. Ik ben ernstig ziek geweest en bij 35 weken via een spoedkeizersnede bevallen van een zoon, Joshua. Het lange herstel viel mij erg tegen. Ik had gehoopt mijn werk en mijn leven zo weer op te kunnen pakken, maar niets was minder waar. Ik dacht vaak terug aan de periode in het ziekenhuis en beleefde mijn angsten en pijn telkens opnieuw.
Ik besloot mijn herinneringen te bundelen in het boekje ‘Zorgen baren’, dat uitgegeven is en via internet te bestellen is. Je kunt het boek hier bestellen

Mijn volgende zwangerschap verliep helaas nog dramatischer. Bij 16 weken werd vermoed dat mijn kindje het Dandy-Walkersyndroom had; waar de kleine hersenen horen te zitten, zaten grote vochtplekken. Uit een vruchtwaterpunctie bleek bovendien dat hij leed aan het 7p-duplicatiesyndroom, een zeer ernstige chromosoomafwijking. Mijn kindje zou zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapt zijn. Bij 20 weken ben in ingeleid en is mijn tweede zoontje, Samael, overleden door de weeën en levenloos geboren.

Deze beide ervaringen hebben ertoe geleid dat ik me wil inzetten voor vrouwen wiens zwangerschap ook anders is gelopen dan verwacht. Er bestaat weinig geestelijke nazorg voor deze groep vrouwen.
Met mijn coachingsgesprekken hoop ik vrouwen het luisterend en begrijpend oor te bieden dat zij verdienen!”

Voor het bestellen van het boek klik hier

Voor meer informatie kun je kijken op de website www.zwangerschapscomplicaties.com

Deel dit bericht