In gesprek met Lianne Metselaar, verloskundige van het jaar

Verloskundige van kleine praktijk uitgeroepen tot verloskundige van het jaar

Lianne Metselaar, verloskundige van het jaar

Bij binnenkomst blijkt dat ik mijn pen ben vergeten, ik vraag aan Lianne : “heb jij dat ook dat je weleens vergeetachtig bent?” Gelukkig is Lianne dat in haar werk niet, in haar privé wil ze nog wel eens wat vergeten. Zoals bijvoorbeeld haar telefoon aanzetten, de diensttelefoon staat altijd aan, haar eigen mobiel vergeet ze nog wel eens aan te zetten.

Over de verkiezing tot verloskundige van het jaar

Lianne: “de nominatie vond ik al geweldig maar uiteindelijk de prijs winnen is helemaal fantastisch.  Ik ben nu 4 jaar verloskundige, het lijkt al veel langer maar de verwachting over hoe het zou zijn om een praktijk te runnen is helemaal uitgekomen. Dana (Eleveld) en ik hebben een kleine praktijk met voldoende tijd om extra bezoekjes af te leggen. We kunnen hier zelfstandig bezig zijn en het werken voor onszelf vinden we allebei ontzettend fijn.

Opleiding tot verloskundige in België
Lianne heeft de opleiding gedaan in België. Het verschil tussen de opleiding in Nederland en België is dat je in België meer wordt opgeleid voor het assisteren van de gynaecoloog. Je leert ook daar wel zelfstandig te werken omdat je de stages in Nederland doet. Dit is soms wel lastig omdat je de stages zelf moet regelen en niet alle verloskundigen willen nog leerlingen begeleiden.  De opleiding in België duurt 3 jaar en de opleiding tot verloskundige in Nederland duurt 4 jaar. De theorie wordt in België in een kortere periode gegeven. Bij beide opleidingen krijg je een Europees diploma.

Persoonlijke zorg

Op de vraag wat haar praktijk zo bijzonder maakt zegt Lianne “ volgens mij zit dat hem echt in de aandacht die we besteden aan onze cliënten. We geven persoonlijke zorg, we kennen de kinderen, de gezinssituatie en we spelen daar op in. Zo krijgen we een band met onze cliënten en dit bevalt blijkbaar ook onze cliënten goed.

Lianne wil toch nog wel wat toevoegen aan dit verhaal. Ze zegt “Dana, mijn collega, had wat mij betreft net zo goed de prijs kunnen winnen, we doen het echt samen. We willen onze cliënten echt aandacht schenken en ons daarin onderscheiden.

Ze won met deze verkiezing van verloskundige van het jaar naast de eer ook een minivakantie op een vakantiepark. Lianne heeft samen met Dana een kleine verloskundigen praktijk in Hoogeveen: Verloskundigenpraktijk Petit

Share this post

scroll to top