Keuzes bij zwangerschap

Belangrijke vragen

Rondom de zwangerschap kun je voor vele, vaak ingrijpende vragen komen te staan.

Hoe zorg ik dat ik zwanger word? Moet ik mijn kind laten testen op het syndroom van Down? Welke test voor het syndroom van Down heeft de minste risico’s? Moet een baby in stuitligging worden gedraaid? Is het veilig voor mijn kind en mij om thuis te bevallen? Is het verstandig om borstvoeding te geven na de geboorte van mijn kind?

Ook als het niet lukt om zwanger te worden, kun je voor lastige beslissingen komen te staan. Is het tijd om mijn vruchtbaarheid te laten testen? Wil ik een vruchtbaarheidsbehandeling? Hoeveel eitjes wil ik teruggeplaatst hebben bij IVF?

Daarnaast moeten ook echtparen die (nog) geen kinderen willen enkele keuzes maken. Wat is de meest betrouwbare methode om zwangerschap te voorkómen? Welke methode beschermt ook tegen SOA’s?

Keuzehulpen

Op med-decs.org/nl/rondom-zwangerschap zul je het antwoord op deze vragen vinden, door middel van keuzehulpen. Een keuzehulp geeft mogelijke behandelingen of oplossingen weer van een probleem en geeft bij elke behandeling/oplossing de voor- en nadelen aan. Zo kun je gemakkelijker beslissingen nemen over zwangerschap en andere zaken. Deze keuzehulpen komen van grote, betrouwbare medische sites uit zowel binnen- als buitenland.

Deel dit bericht