Kinderarts-neonatoloog Anne van Kempen genomineerd voor titel ‘Dappere dokter 2014’

Kinderarts-neonatoloog zorgt voor een moeder- en kindcentrum in OLVG zoals dat nog niet in Nederland bestaat

 Kinderarts-neonatoloog Anne van Kempen is vanwege haar inzet voor het Anna Paviljoen door artsenfederatie kinderarts_neonatoloog_anne_van_kempen_genomineerd_voor_titel_dappere_dokter_2014_largeKNMG afdeling Amsterdam genomineerd voor de titel ‘Dappere dokter 2014’.

In totaal zijn vijf artsen voor deze titel genomineerd uit 45 door collega’s voorgedragen kandidaten uit Amsterdam. De prijs wordt tijdens de conferentie Optimale zorg – Dappere dokters op 22 april a.s. uitgereikt door het bestuur van de KNMG afdeling Amsterdam.

Kinderarts-neonatoloog Anne van Kempen genomineerd voor titel ‘Dappere dokter 2014’ Anne van Kempen is volgens de KNMG genomineerd omdat ‘zij voor een moeder- en kindcentrum in OLVG heeft gezorgd zoals dat nog niet in Nederland bestaat: moeder en kind worden nooit meer gescheiden, zelfs niet als ze beiden ernstig ziek zijn. Daarnaast durft zij dappere standpunten in te nemen bij ethische vraagstukken in de Kindergeneeskunde.’

Anne is vereerd met de nominatie: “Natuurlijk is het een eer om zo’n waardering te krijgen voor je werk alhoewel ik dit nooit zonder mijn collega’s in het OLVG had kunnen realiseren. Alle medewerkers van de voormalige verloskamers, kraam- en neonatologie-afdeling hebben intensief meegedacht over hoe het nieuwe moeder- en kindcentrum eruit zou moeten gaan zien en welke veranderingen er nodig waren. Het is geweldig dat iedereen bereid was zijn of haar eigen werkwijze aan te passen. Dat is alleen gelukt omdat we allemaal achter de visie staan: moeder en kind altijd bij elkaar. Mocht ik de titel winnen, dan is dit een grote pluim voor het gehele Anna Paviljoen!”

Kernwaarden

Een ‘dappere dokter’ onderscheidt zich door bijzondere activiteiten die de kernwaarden van dappere dokters uitstralen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat zij (of hij natuurlijk) intensief samenwerkt met andere artsen en zorgverleners, en ook kritisch kijkt naar het eigen functioneren, naar de standpunten en handelwijzen van haar beroepsgroep en naar de maatschappelijke verantwoordelijkheden van alle artsen. Daarbij laat de ‘dappere dokter’ zien dat zij deze initiatieven ontplooit uit overtuiging. Zelfs al loopt zij het risico financieel minder goed af te zijn, of door sommige collega’s negatief beoordeeld te worden.

Deel dit bericht