Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis Kinderdagverblijf van het Jaar

Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis in Meppel is vandaag tijdens het negende Jaarcongres Kinderopvang uitgeroepen tot Kinderdagverblijf van het Jaar.

De jury, onder leiding van hoofdredacteur van vaktijdschrift Kinderopvang Marike Vroom, roemt het kinderdagverblijf om haar pedagogische aanpak die zowel op papier als in de praktijk tot in de puntjes en uitgewerkt is. Villa Petit Paradis is een locatie van Speelwerk Kinderopvang waar de droom van Speelwerk-directeur Walter Hardenberg werkelijkheid is geworden. Afgezien van de hoogstaande pedagogiek, zijn ook het monumentale pand en de prachtige grote natuurbuitenruimte van on-Nederlandse allure.

Voor het eerst waren er dit jaar twee kinderdagverblijven van één kinderopvangorganisatie genomineerd, naast Villa Petit Paradis kreeg Villa Kaketoe uit Nijeveen een nominatie. De derde genomineerde is kinderdagverblijf Robbie’s Place uit Den Haag, een kinderdagverblijf die zich specifiek richt op expats (buitenlandse zakenmensen en hun gezin). De prijs Kinderdagverblijf/ Bso van het Jaar is een initiatief van het landelijke vaktijdschrift Kinderopvang, een uitgave van Reed Business.  Om en om wordt een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang van het jaar gekozen. De prijs bestaat uit een beeld als wisseltrofee en een prijs in natura, aangeboden door hoofdsponsor Heutink.

De jury was dit jaar verrast door het zeer hoge niveau van de inzendingen. Het was dan ook een klus om tot drie genomineerden te komen en daarbij een heel stel toppers teleur te stellen. De jury is samengesteld uit de verschillende branchepartijen in de kinderopvang: ondermeer de belangenvereniging voor ouders BOinK, vakbond Abvakabo FNV en het Nederlandse Consortium Kinderopvang Onderzoek.  Daarnaast is de jury aangevuld met pedagogen en prominenten uit de branche waaronder emeritus hoogleraar pedagogiek Louis Tavecchio.
Over Villa Petit Paradis
Villa Petit Paradis opende haar deuren in oktober 2010 en biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar.  Het karakteristieke pand in Meppel is voorzien van een enorme buitenruimte (4.000 m²), ook binnen hebben kinderen de ruimte. De pedagogiek is gebaseerd op het gedachtengoed van Reggio Emilia en dit is zowel op papier als in de praktijk goed terug te zien, met veel respect voor de autonomie van het kind en aandacht voor natuurbeleving, creativiteit en respect. Pedagogisch medewerkers zijn in een aantal gevallen hbo-geschoold en volgen allemaal de opleiding voor Vak Volwassen Pedagogisch Medewerker.

Deel dit bericht