Kinderoorbellen voor baby’s, Ja of Nee?

De laatste tijd is er veel discussie geweest of je wel of niet bij een baby oorgaatjes kan laten prikken.

In sommige culturen (bijvoorbeeld Surinaams) krijgen bijna alle baby’s gaatjes (soms nog met een naald en kurk). Voorstanders zeggen het aan de ouders is wanneer ze kinderoorbellen krijgen, en dat het juist een voordeel is om dit ketting double heartop vroege leeftijd te doen zodat ze er geen vervelende ervaring aan over houden.
Want ja, als je zes jaar bent ben je toch wel erg aan het bibberen bij de juwelier.

Aan de andere kant, kinderoorbellen bestaan uit kleine onderdelen, en de achterkantjes kunnen door de kleine vuistjes eraf worden getrokken. Dat is natuurlijk niet veilig voor zo’n kleintje.

Wat zeggen de regels? Eigenlijk niet zoveel, waar voor een tatoeage een minimum leeftijd van 12 jaar is, kan elke ouder voor zich bepalen of ze wel of niet gaatjes in de oren van een kindje prikken. Sommige juwelieren hebben zelf wel minimum leeftijd hieraan verbonden, maar dit verschilt dus letterlijk per winkel(keten).

Wat vindt jij? Kinderoorbellen bij baby’s, ja of nee?

Mocht je besluiten om wel voor oorbellen bij je kleine meid te gaan, ga dan alleen voor echt zilveren varianten. Deze zijn hypoallergeen, wel zo fijn voor kleine kinderoortjes. Kayasieraden heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie zilveren oorbellen, speciaal voor kleine kids.

Door Tanja Rakhou, eigenaar van KAYA.  Ze begon in 2012 met haar eigen sieradenbedrijf voor moeders met dochters dat ook wat teruggeeft aan kansarme kinderen. Lees hier meer over het Giving Back project

Deel dit bericht