Kinderopvangtoeslag aanvragen moet binnen drie maanden na aanvang

Er geldt een nieuwe regel voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk om kinderopvangtoeslag  aan te vragen binnen drie maanden na de maand waarin de kinderopvang is begonnen. Wie de kinderopvangtoeslag niet op tijd aanvraagt, loopt al snel een maand toeslag mis.dreamstimeextrasmall_16659261

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Ouders kunnen recht hebben op deze toeslag als zij beiden werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Een andere voorwaarde is, dat hun kind naar een geregistreerd kinderdagverblijf gaat.

Voorbeeld
Een kind gaat vanaf 2 april 2014 naar de kinderopvang. De ouders moeten dan uiterlijk 31 juli 2014 de kinderopvangtoeslag aanvragen. Als de ouders tot bijvoorbeeld 31 augustus 2014 wachten met het indienen van de aanvraag, krijgen ze voor de maand april geen kinderopvangtoeslag, maar wel voor de maanden mei, juni, juli en augustus.

Hoogte van de kinderopvangtoeslag
De hoogte van de  kinderopvangtoeslag wordt bepaald door een aantal factoren, zoals het inkomen van de ouders, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren, dat de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag kun je hier aanvragen.

Deel dit bericht