Kraammarkt Wilhelmina Ziekenhuis Assen groter dan ooit

Op zaterdag 2 juni aanstaande vindt in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen voor de zesde opeenvolgende keer de grootste kraammarkt van het Noorden plaats. Op de kraammarkt zijn onder andere kinderopvang- en kraamorganisaties en borstvoedingsdeskundigen aanwezig. Daarnaast zijn er stands met diverse producten voor zwangeren, jonge moeders en baby’s, maar ook voor (toekomstige) vaders, opa’s en oma’s zijn er veel leuke stands, lezingen en demonstraties.

De kraammarkt van het WZA is in afgelopen zes jaar uitgegroeid tot hét kraamevenement van het Noorden, met een grote verscheidenheid aan standhouders. Ook dit jaar is het aantal standhouders weer gegroeid. Gelukkig is er plek genoeg in de verbouwde ontvangsthal van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Heleen Schuringa en Ineke Bakker, beiden werkzaam op de kraamafdeling van het WZA, hebben vanaf 2007 de jaarlijkse organisatie van de kraammarkt op zich genomen. “We zijn heel blij met de groei”, zegt Heleen Schuringa. “We hebben dit jaar maar liefst meer dan vijftig standhouders.”

Lezingen en demonstraties
Naast de vertrouwde stands met producten voor baby’s en (toekomstige) ouders en grootouders zijn er kraamorganisaties en borstvoedingsdeskundigen op de kraammarkt aanwezig. “Na het succes van vorig jaar worden ook weer diverse lezingen gegeven over onder meer het tillen en dragen van je baby, zintuigen van je baby, en baby- en kindergebaren”, vertelt Ineke Bakker. “Elke lezing duurt een halfuur en is gratis toegankelijk, maar vol is vol. Verder wordt de gehele dag een demonstratie buikschilderen gegeven door een professionele bellypainter.”

Waar en wanneer
De kraammarkt vindt plaats op zaterdag 2 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1. De toegang is gratis. Een overzicht met de lezingen en presentaties staat op kraammarktwza.nl.

Deel dit bericht