Moeders strooien bloemblaadjes op dag van de aarde

Woensdag 22 april Dag van de Aarde (Earth Day)

Over de gehele wereld wordt er op een positieve manier aandacht gevraagd voor de problemen op het gebied van milieu, klimaat, klimaatverandering en natuur.

Het Nederlandse duurzame babymerk Laladoo organiseert in samenwerking met het Mama Café Netwerk speciaal voor deze dag een actie waarbij bloemzaadjes door heel Nederland door moeders worden verstrooid.

Bewustwording bij ouders

Laladoo ontstond toen de oprichter Lex Knobben in de media las over giftige babykleding en kinderspeelgoed. Als het al niet de stof is die wordt gebruikt of het materiaal, dan zijn het wel de etiketten, de stiksels, de bedrukkingen of de kleurstoffen waar te veel chemicaliën in zitten.

“Deze stoffen wil je niet in de producten voor je baby. Zij hebben immers een kwetsbare huid en hun immuunsysteem is nog niet ontwikkeld.” vertelt Lex Knobben. Naast dat het niet goed is voor deze jonge kinderen komt het ook in het milieu dus is het ook niet goed voor de toekomst van de kinderen. Jonge ouders willen het beste voor hun kinderen maar zijn zich niet altijd bewust van hoe een product gemaakt wordt. Een organisatie als Een Veilig Nest helpt ouders om meer informatie te krijgen over chemicaliën in producten en materialen.

Nederlands cradle-to-cradle ontwerp

Werken volgens cradle-to-cradle filosofie betekent dat je al in de ontwerpfase zorgt dat producten 100% biologisch cradeltocradleafbreekbaar zijn dan wel opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuw product met behoud van dezelfde kwaliteit. In alle stappen van het productieproces van Laladoo is deze filosofie doorgevoerd: van de katoenteelt, het maken van de stof, de veredeling tot het verven van de producten. In geen van deze stappen zijn giftige ingrediënten gebruikt. En daarmee gaat Cradle to Cradle veel verder dan biologisch katoen! Zelfs de glimmende cadeauverpakking is gemaakt van mais.

Moeders in actie met bloemzaadjes

Op woensdag 22 april komen moeders in de verschillende locaties van het Mama Café Netwerk door heel Nederland in actie. Zij strooien op de Dag van de Aarde de Laladoo Growies, de bloemzaadjes in een biologisch afbreekbare verpakking van mais in de vorm van een hartje. Hiermee wil Laladoo in samenwerking met de moeders aandacht genereren voor het behoud van de natuur voor de nieuwe generatie.

Wil je meer hierover weten surf dan naar: babybegood.nl

Deel dit bericht