Nadja’s ervaring met redressiehelm bij zoontje Luca

lucaAls je hoort dat je baby een redressie helm nodig heeft is dat voor veel ouders moeilijk. Ik las op de website van Nadja over haar ervaringen en zij wilde haar verhaal graag delen: Nadja schrijft:” Ons redressiehelm avontuur:

Het begon toen de huisarts aangaf dat Luca zijn koppie aan de ene kant platter was dan de andere, hij gaf de bekende tips: bedje draaien, alle prikkels van de andere kant laten komen, fysio en de voorkeurskant “blokkeren ” dmv een kersenpitten zak. Dit alles gaf helaas niet het gewenste resultaat. De voorkeurshouding bleef en de afplatting werd erger.

Later bleek dat hij een blokkade in zijn nekje had door de snelle bevalling en hij dus maar op een kant goed kon liggen.
Ik kende de redressiehelm vanuit mijn werk ( werk in de kinderopvang ), maar toch vond het ik heel erg dat mijn zoontje er misschien wel een moest. Toen Luca ruim 5 mnd was kregen we van de huisarts het advies er naar te laten kijken. Ben me toen gaan verdiepen in de redressiehelm therapie en kwam op een forum terecht van ouders met een kindje die ook de therapie volgden.

Ik belde het ziekenhuis in Rotterdam. Tot mijn verbazing namen ze hem niet meer aan omdat hij te oud was op het moment dat er een plek was om langs te komen. Daar stond ik dan met de telefoon in mijn handen….kon wel huilen was ik zo ver dat ik de stap wilde nemen kreeg ik dit te horen. Gelukkig namen ze ons in Tilburg nog wel aan. Dat was voor ons een flinke rit, maar dat heb je over voor je kind. Wilde niet het verwijt van hem kunnen krijgen dat hij zijn hoofd niet mooi vind, terwijl er nu nog wat aan te doen was. Hij bleek een twijfel geval te zijn, net waar ik bang voor was, was veel makkelijker geweest als de arts voor ons de keuze had gemaakt.

Maar mede omdat zijn ene oogje groter was als de andere hebben we besloten om het toch te doen. Het was een moeilijke beslissing, want een kindje met een helmpje heeft bekijks en daar zag ik tegen op.
Ik wist dat de kinderen zelf er niet veel last van hebben en had wel besloten dat als het niks zou zijn, we dan vroegtijdig zouden stoppen.

Met de doorverwijzing zijn we gelijk naar Livit gegaan waar het helmpje gelijk aangemeten werd. Was best wel ff moeilijk, maar we werden door het persooneel daar goed opgevangen. We kozen een super stoer brandweermannenprintje. En maakten een afspraak voor het ophalen.

Bij het ophalen werd ie nog een beetje aangepast en werd alles uitgelegd oa het op en af doen en tips mbt schoon houden. Eenmaal thuis bleek dat hij best veel naar voren ” kiepte ” livtit gebeld en daar hadden ze wel aanpassing voor: een klittenband hesje wat de helm beter op zijn plek hield. Vanaf het eerst moment dat Luca hem op had ging het goed. Deed gewoon zijn ding en had er geen last van. Hij moest hem in principe 23 uur per dag op, maar we hadden net de pech dat er die zomer een hitte golf was, dus soms smokelden we wat met de tijden. Als we merkten dat de helm moeilijker op en af ging werd ie aangepast en na 4 mnd moesten we terug komen voor contole bij de kinderarts Die was heel tevreden en hij hoefde hem niet meer te dragen.

Er was nog een kleine afwijking, maar die kon niet meer met de helm gecorigeerd worden. Het resultaat in zoo mooi, kan het iedereen aanraden en als je eenmaal de knoop doorgehakt hebt om het te doen blijkt dat het echt heel erg mee valt. Ja er zijn mensen die nare opmerkingen maken, maar goed, die zijn blijkbaar niet slimmer…..en wij weten waar het goed voor is: een mooi rond koppie.
Inmiddels heeft luca een zusje ook zij had een voorkeurshouding en mininmale afplatting. Ik kreeg weer dezelfde tips, maar me moeder gevoel zei dat ik er meer moest doen. Zo kwamen we bij de chiropactor terecht. En ze had een nek en rug wervel die niet goed zaten. Ook gelijk een afspraak bij de fyio gemaakt. En na 7 behandelingen is haar nekje goed en de afplatting gaat ook heel langzaam weg. Deze keer waarschijnlijk geen helmpje maar mocht het onverwacht toch nodig blijken te zijn dan gaan we voor een mooie meiden helm!!!”

Deel dit bericht