Nederland in actie voor Kinderzwerfboek

Kinderboekenschrijvers en bekende vloggers roepen iedereen op om boeken te laten zwerven, omdat alle kinderen boeken moeten kunnen lezen!

Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen, omdat ze geen boeken hebben. Daarom zorgt Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, er al 10 jaar voor dat elk kind de mogelijkheid krijgt om wel te kunnen lezen. Dit doen zij door iedereen op te roepen om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen.

Nederland kwam in actie op 30 september

Nederland komt massaal in actie op de Nationale Kinderzwerfboekdag. Er zijn tienduizenden gratis zwerfstickers opgevraagd door scholen, organisaties, kinderen en particulieren. Vele boekenkasten worden opgeruimd.
Kinderboekenuitgevers trekken het zich aan dat veel kinderen geen boeken in huis hebben. Daarom hebben de uitgeverijen samen ruim 50.000 boeken gedoneerd. Deze boeken gaan ook op 30 september zwerven via onze KinderzwerfboekStations.
Bekende vloggers zoals Nienke Plas, Meester Jesper, Meester Sander en Elise Boers en ruim 40 kinderboekenschrijvers sturen zelf kinderboeken uit zwerven en roepen iedereen op ook boeken te laten zwerven.

Leeskilometers maken

Kinderen die dagelijks een kwartier lezen, breiden hun woordenschat sneller uit en presteren beter op school. Helaas hebben meer dan 250.000 kinderen in de basisschoolleeftijd thuis niet genoeg leesboeken. Hierdoor is de kans groter dat ze met een taalachterstand het basisonderwijs verlaten. Voor alle kinderen, en in het bijzonder voor kinderen in aandachtswijken, zijn er op 3.550 plekken in het land Kinderzwerfboek Stations. Daar kunnen kinderen een leuk boek uitkiezen en doorgeven aan andere kinderen.

De gratis zwerfstickers zijn op te vragen via kinderzwerfboek.nl
Hier zijn ook de locaties van Kinderzwerfboek Stations te vinden.

 

Bron: Kinderzwerfboek

Deel dit bericht