Nieuw artikel over menstruatie, ovulatie en zwanger worden

Wat zijn vruchtbare dagen en hoe kan ik mijn vruchtbare dagen berekenen?

De eicellen liggen klaar
Al voor de geboorte liggen de eicellen klaar in de eierstokken van een meisje. Dit zijn er ongeveer 7 miljoen. Bij de geboorte zijn daar nog 2 miljoen van over. Eicellen worden niet meer aangemaakt en het aantal eicellen wordt dus alleen maar minder en de eicellen zelf steeds ouder. Gemiddeld vindt de eerste menstruatie plaats rond het 13e levensjaar, dan zijn er nog ongeveer 500.000 eicellen aanwezig. Tevens is dit het begin van de vruchtbare periode. De vruchtbare periode eindigt zo rond het vijftigste levensjaar met de menopauze en dan zijn er geen eicellen meer aanwezig in de eierstokken.

Wat zijn je vruchtbare dagen
Als je zwanger wilt worden vraag je misschien af wat je vruchtbare dagen zijn, hoe lang zal het duren voordat ik zwanger ben. Ik gebruik de pil, hoe lang moet ik eigenlijk wachten met zwanger worden? In het nieuwe artikel van babytjes over ovulatie en menstruatie kun je antwoorden vinden op als deze vragen. Ook kun je hier lezen hoe de menstruatiecyclus werkt en hoe je kunt berekenen wanneer je ovulatie zal plaatsvinden. Door de ovulatie en je menstruatie in kaart te brengen kun je je vruchtbare dagen berekeken. Als je eenmaal weet wat je vruchtbare dagen zijn, is de kans op zwanger worden ook groter geworden. Lees hier verder het hele artikel over menstruatie, ovulatie en zwanger worden op Babytjes.nl

Sneller zwanger worden
Kun je zelf invloed hebben op de snelheid waarmee je zwanger wordt? Omdat iedere vrouw en elke partner verschillend zijn kun je niet van tevoren zeggen hoe lang het zal duren voordat je zwanger bent.
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden waardoor het proces wellicht versneld kan worden.
Een paar aanbevelingen zijn:

  • Bereken je ovulatieperiode, als je rond deze tijd gemeenschap hebt is de kans dat je zwanger wordt het grootst. Je kunt dit met een ovulatietest testen, maar je kunt dit ook met de temperatuurmethode bijhouden.
  • Als je weet wanneer je een eisprong krijgt dan is de kans op zwangerschap het grootst als je een dag vóór voor je eisprong gemeenschap hebt.
  • Lees meer tips om sneller zwanger te raken op Babytjes.nl

 

 

 

Deel dit bericht