Nieuw informatiecentrum/winkel Lief Kleintje in Boornbergum

Informatie en producten voor (aanstaande) ouders

Op 28 november a.s. opende Lief Kleintje haar deuren aan Nijewei 11 in Boornbergum. Lief Kleintje geeft (aanstaande) ouders in heel Friesland informatie over geboorte, kraamtijd, borstvoeding, de behoeften van hun kleintje, dragen, hechting tussen ouder en kind en meer. Daarbij verkoopt Lief Kleintje passende producten (o.a. draagdoeken, borstvoedingsbeha’s, en wasbare luiers) en verhuurt kolven, weegschalen en aanschuifbedjes. Ook worden er diverse workshops geboden, waaronder het dragen van je kleintje, babygebaren en babymassage. I

Voor oprichtster Trudie van der Zwaag-Cnossen is de opening een heel belangrijk moment. Als moeder, kraamverzorgende, medewerker van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en draagconsulent is zij nauw betrokken bij de zorg rondom geboorte. “Ik heb al veel ouders mogen helpen met het vinden van passende antwoorden. Het is mijn passie en tegelijk mijn missie: eerlijke informatie geven, een luisterend oor en een veilige plek bieden aan (aanstaande) ouders”, aldus Trudie.

Lief Kleintje merkt dat veel ouders te weinig (of niet correcte) informatie krijgen over borstvoeding, veilige hechting en het dragen van hun kindje. Dit zorgt ervoor dat zij stoppen (of niet starten) met het geven van borstvoeding of dat zij door onjuist gebruik van dragers negatieve ervaringen opdoen, terwijl het dragen juist zoveel kan bijdragen aan de hechting tussen ouder en kind.

Volgens Nynke Tel (een moeder die veel aan de coaching van Trudie heeft gehad) is het van groot belang dat niet alleen de juiste onderbouwde kennis wordt overgebracht, maar zeker ook dat vrouwen bevestiging en begeleiding krijgen: “Borstvoeding geven kan onzekerheden en vragen met zich mee brengen. Ik heb om me heen gemerkt dat veel vrouwen stoppen met het geven van borstvoeding door deze onzekerheid en door het ontbreken van begeleiding. Doordat ik met al mijn vragen bij Trudie terecht kon, bleef ik het vertrouwen houden en genieten ons dochtertje en ik nog steeds optimaal van ieder borstvoedingsmoment”.

Ook Froukje Visser heeft veel aan de kennis van Trudie gehad. Zij draagt haar baby met veel vertrouwen in een draagdoek na een draagconsult. “Dankzij het consult weet ik zeker dat we ons zoontje op een ergonomische manier dragen. Hij vindt het heerlijk om gedragen te worden en ik vind het heerlijk om hem zo lekker dicht tegen me aan te hebben.”

Lief Kleintje hoopt veel (aanstaande) ouders en andere geïnteresseerden te mogen verwelkomen. Meer informatie over Lief Kleintje is te vinden op liefkleintje.com .

Deel dit bericht