Nieuw Moeder Kind Centrum eind september open

Moeders en kinderen worden in het Moeder Kind Centrum in principe niet van elkaar gescheiden.

De verbouwing is aan het einde van de zomer klaar. Dan verhuizen de verschillende afdelingen die onderdeel uitmaken van het Moeder Kind Centrum. Eind september gaat het nieuwe Moeder Kind Centrum officieel open.

Gezinsgerichte zorg staat centraal

Moeders en kinderen worden in het Moeder Kind Centrum in principe niet van elkaar gescheiden. Ook als na de moeder-kind-centrum-teamfoto-webgeboorte voor de baby een couveuse nodig is. De verzorging vindt dan in de suite bij de moeder op de kamer plaats. We noemen dit gezinsgerichte zorg.

Het Moeder Kind Centrum biedt zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar

De polikliniek kindergeneeskunde en de kinderafdeling zitten op de begane grond. Daar verzorgen we de kinderen die al wat ouder zijn en eventueel moeten blijven. De pasgeboren baby’s en hun moeder liggen op de eerste etage. In het nieuwe Moeder Kind Centrum staat het gezin centraal en werken de kinderartsen en gynaecologen nauw met elkaar samen.

Verloskamers en gezinssuites van deze tijd

De kamers zijn nieuw en beschikken over alle faciliteiten van deze tijd. De kamers zien er modern uit. Elke kamer heeft een eigen badkamer en in de gezinssuite is plek voor de partner om te overnachten.

Bron: BovenIJ ziekenhuis

Deel dit bericht