Nieuwe app toont unieke echobeelden baby’tje op smartphone

MyBaby2B screenshot-2-1Deel de  echobeelden en hartslag van je baby

Zwangere vrouwen krijgen vanaf nu de unieke mogelijkheid om echobeelden en –videos en zelfs de hartslag van hun ongeboren kind, te delen met vrienden en familie via hun smartphone. Met de nieuw gelanceerde app MyBaby2B kunnen zij deze beelden, verkregen via hun ziekenhuis, delen via social media en e-mail.

De nieuwe app is recentelijk in een pilot getoetst in het Flevoziekenhuis in Almere. Circa honderd zwangere vrouwen hebben deelgenomen aan de pilot onder leiding van dr. Bart van Aken, gynaecoloog en directeur innovatie, opleidingen en wetenschap van het ziekenhuis:

“Het Flevoziekenhuis is een innovatief ziekenhuis dat continu zoekt naar mogelijkheden om patiënten meer regie te geven over het eigen zorgproces. Deze app sluit hier naadloos op aan. Deze ontwikkeling stelt het Flevoziekenhuis in staat om aanvullende service te bieden aan zwangere vrouwen. Zij ontvangen doorgaans graag de echobeelden en willen deze vrijwel onmiddellijk delen met de mensen om hen heen. Deze app geeft vrouwen de mogelijkheid dit veel sneller, MyBaby2B 20140207-1binteractiever en op een leukere manier te realiseren dan tot nu toe het geval was.”

Zwangere vrouwen die onder behandeling zijn van Nederlandse ziekenhuizen die werken met de zogeheten Mosos-producten en –diensten van BMA, kunnen dan de echobeelden en –videos én de hartslag van hun baby’tje die in het ziekenhuis worden gemaakt via smartphone thuis bekijken, beluisteren en delen. Daarnaast kunnen zij aan deze informatie een persoonlijk dagboek van hun zwangerschap toevoegen en daarbij zelf foto’s, tekst en andere informatie toevoegen. MyBaby2B stelt daarmee zwangere vrouwen in staat om meer betrokken te zijn bij het zorgproces rondom de eigen zwangerschap.

Meer informatie over MyBaby2B vind je op www.mybaby2b.nl. Je kunt bij je zorgverlener informeren over mogelijke deelname.

Bron: flevoziekenhuis

Deel dit bericht