Nieuwe bevallings-app van Marijke Sibie, verloskundige uit Amsterdam

 Tijdens weeën goed ontspannen en  durven overgeven aan de bevalling

De eerste keer dat Marijke Sibie, verloskundige uit Amsterdam, een bevalling begeleidde waarin de barende een app gebruikte, was ze even erg verbaasd. Intussen heeft ze de app tijdens de bevalling omarmd. En hoe: ze maakte er zelf een. In deze nieuwe bevallings-app gebruikt ze al haar ervaring om de bevallende vrouwen door hun weeën NL_Pers4heen te coachen.

Ze doet dit op een rustige, liefdevolle manier. ‘Ik wil dat vrouwen zich tijdens hun weeën goed ontspannen en zich durven overgeven aan de bevalling. Of je tijdens dat proces stil op bed ligt, in  een bad zit of rondjes door de kamer loopt, dat maakt niet uit.’

Bij iedere wee kan de barende (maar liever nog haar partner) op een knop drukken, waarna Marijke haar door haar wee heen praat. Na de wee kan op een andere knop worden gedrukt waarna ze uit haar wee wordt gepraat.

Marijke: ‘Ik zie vaak dat vrouwen na de wee vergeten hun lichaam helemaal te ontspannen, hun vuisten blijven samengeknepen, hun schouders opgetrokken. Tijdens een bevalling herinner ik vrouwen eraan zich na de wee weer te ontspannen, nu doet de app dat.”

Ook is er een puf-knop: als je weeën heftig worden en je merkt dat je moeilijk rustig kunt blijven ademen, kun je in een goed ritme mee-puffen als je hier op drukt.

Mooie, rustige muziek en een grafiek van je weeën-tijden maken deze app af.

‘Het is niet moeilijk een bevalling te begeleiden, ik denk en hoop dat veel mannen een tijdje luisteren naar hoe ik het doe, bekijken welke begeleiding goed werkt bij hun vrouw, de app uitzetten en zelf de begeleiding oppakken. Natuurlijk is life begeleiding altijd beter en fijner dan een iPhone, maar soms kan het heel fijn zijn om even op weg geholpen te worden.’

 

Nu verkrijgbaar

Je kunt de De Doula Bevalling Coach app nu downloaden in de App Store! Nu tot 1 mei gratis.

Zou jij de app gebruiken tijdens de bevalling of heb je er een gebruikt? Wat vond je ervan?

Share this post

scroll to top