Nieuwe kliniek voor vruchtbaarheid in Nederland.

Nederland is vanaf 1 mei een Zelfstandig Behandelcentrum voor vruchtbaarheid rijker

Het centrum genaamd Nij Barrahus is gevestigd in Wolvega. Persoonlijke benadering is het centrale thema van het centrum, waar men als cliënt vertrouwen, kwaliteit en geborgenheid ervaart. Alle zorg op het gebied van voortplantingsgeneeskunde wordt door een ervaren fertiliteitsteam aangeboden en geleverd.

 

Paren met een kinderwens hoeven nu niet meer in kinderrijke wachtkamers van ziekenhuizen te zitten, en mannen kunnen hun zaad op een anonieme plek afgeven. Zo’n 10% van de Nederlandse paren heeft hulp nodig om de, vaak zo diep gekoesterde, kinderwens in vervulling te laten gaan. Het daaruit ontstane verdriet, de zorg en de taboe met name in de naaste omgeving, maakt het voor hen die dit treft moeilijker om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. De initiatiefnemers van dit centrum hebben dat zelf ondervonden. Goede begeleiding, erkenning van de problematiek en het begrijpen wat mensen door maken is van groot belang. Die ondersteuning in combinatie met de medisch-specialistische ondersteuning wordt geboden in Nij Barrahûs.

Met deze gedachte zullen de mannen van het eerste uur van IVF in Nederland dr. Rob Bernardus (voorplantingsgeneeskundige, gynaecoloog) en dr. Jan Vermeiden (embryoloog) hun expertise inzetten. Zij doen dit  met een zeer ervaren team van analisten en verpleegkundigen, die allen ruime werkervaring hebben binnen de vruchtbaarheidszorg. Zij zullen zorg dragen dat de medische zorg, bejegening en nazorg van top kwaliteit zal zijn, waarbij de cliënt en haar partner centraal zullen staan.

Op de site (nijbarrahus.nl) kun je kennismaken met de kliniek, met het team dat er werkt, en lezen over de verschillende onderzoeken en behandelingen die in de kliniek mogelijk zijn.

Deel dit bericht