Nieuwe trend: CARRYOGA, balancing your new life!

yoga met je kindje in een draagdoek

Twee oeroude tradities samengevoegd tot een nieuwe trend, dat is CARRYOGA!

Je kindje dragen in een draagdoek is een gebruik dat al eeuwenlang in alle delen van de wereld zorgt voor tevreden baby’s en hun ouders. Hatha Yoga is een oude leer om de balans te herstellen tussen het lichaam en de geest. Twee eeuwenoude tradities die de basis vormen voor een nieuwe trend die wereldwijd verspreid zal worden; CARRYOGA!

CARRYOGA zijn ontspannende oefeningen voor moeders(vaders) met hun jonge baby’s in een knoopdoek. ‘Balancing your life’ is de slogan van deze activiteit: het letterlijk balans vinden met je kindje op je buik in de verschillende yoga houdingen maar ook figuurlijk balans vinden in je nieuwe leven als jonge ouder.

 

Yoga docente Vera Uit de Weerd en Kay Poelen, eigenaresse van Bykay draagdoeken ontwikkelden CARRYOGA om ouders tot hulp te zijn bij het vinden van balans in hun nieuwe leven als vader of moeder. “De komst van een kindje is een prachtige maar ook ingrijpende gebeurtenis. Om de overgang van zwangerschap naar het nieuwe leven als vader en moeder wat te vergemakkelijken en om de band tussen ouder en kind te versterken hebben wij CARRYOGA ontwikkeld. CARRYOGA is een heel nieuw fenomeen, maar zo natuurlijk dat het haast bijzonder is dat het niet eerder werd ontwikkeld!”.

Ouders kunnen tijdens de lessen even heerlijk een uurtje ontspannen, het alledaagse ontvluchten, teruggaan naar het aardse. Maar ook gewoon even heerlijk met hun baby bezig zijn zonder gestoord te worden. “Het is voor ouder en kind heel prettig om weer even dicht bij elkaar, echt in contact te zijn met elkaar. Samen met andere ouders die ook dezelfde gevoelens ervaren.”

CARRYOGA is er voor iedereen die met zijn kindje zijn ‘nieuwe leven’ positief en met zelfvertrouwen tegemoet wil zien. We noemen het niet voor niets ‘Balancing your new life!’.

Praktisch
CARRYOGA wordt gegeven in het geheel vernieuwde Yogacentrum in Wijchen en op een aantal andere plaatsen in Nederland en is bedoeld voor moeder (of vader, opa/oma, oppas etc) en baby’s tot ongeveer een jaar. Ter plekke kan een draagdoek geleend worden. Ervaring met het omknopen van de draagdoek is niet nodig, dit wordt uitgebreid voorgedaan en geoefend. Zorg voor gemakkelijk zittende kleding voor jezelf en je kindje (niet te warm!)en een handdoek of dekentje om op te zitten en liggen.

Binnenkort verkrijgbaar: het boek ‘CARRYOGA’!
Lees alles over de achtergronden van CARRYOGA, het ontstaan ervan en de voordelen voor moeder en kind. Ook wordt het gebruik van de draagdoek verder uitgediept en wordt ingegaan op achtergronden van hatha yoga. Tenslotte worden oefeningen en verschillende yoga houdingen beschreven. Een aanrader voor CARRYOGA beoefenaars en voor instructeurs!

Een cursus CARRYOGA bestaat uit tien lessen. Voor meer informatie en yogacentra in de buurt: carryoga.com

Vera Uit de Weerd
Vera Uit de Weerd is yogadocente en moeder van twee volwassen kinderen. Het thema ‘dragen’ was al favoriet bij haar tijdens de yoga voor zwangeren. Van daaruit is het idee ontstaan voor CARRYOGA: de baby nu niet meer in je buik maar op je buik dragen. ”Je staat letterlijk achter je kind als het in contact komt met de buitenwereld. En het is heel ondersteunend en verbindend als je CARRYOGA beoefent samen met andere moeders. Dat schept mogelijkheden om je te verbinden met anderen om zo de nieuwe fase in je leven vorm te geven.”

Kay Poelen
Kay is 37 jaar, moeder van 4 kids en getrouwd met Peter Gatzen. Ze is tevens eigenaar van ByKay BV, een bedrijf dat draagdoeken en bijpassende accessoires ontwerpt, produceert en distribueert in Europa. Met de geboorte van haar oudste dochter(nu 11) ontstond ook haar passie voor draagdoeken en borstvoeding. “De slogan van mijn bedrijf ‘Carry your love!’ past daar helemaal bij. Toen Vera dan ook met het idee van CARRYOGA kwam was ik meteen enthousiast; de draagdoek is een perfect middel om samen met je kindje yoga oefeningen te kunnen doen. Je baby ontdekt vanuit een veilige positie de verschillende houdingen in zijn nieuwe wereld en het helpt jou als moeder de balans te vinden in je nieuwe leven. We noemen het niet voor niets ‘Balancing your new life!’”

Deel dit bericht