Nieuwe website over verlofregelingen e.d.

Uit een campagne van het CNV bleek dat ouders op zoek zijn naar een helder overzicht van regelingen en mogelijkheden om gezin en werk goed te combineren. Als antwoord daarop lanceert CNV Vakcentrale de website www.cnv.nl/gezinenwerk. Op woensdag 1 oktober om 10.00 uur opent minister Rouvoet samen met een aantal kinderen en CNV-bestuurder Yvon van Houdt de website www.cnv.nl/gezinenwerk.
De vivaCNV website biedt hét complete overzicht aan (wettelijke) regelingen, vergoedingen en verlofmogelijkheden voor ouders. CNV-bestuurder Yvon van Houdt (portefeuille sociale zekerheid):
,,Er is behoefte aan betere regelgeving, maar ook aan heldere informatie over wat er allemaal al mogelijk is.” Zo zijn er 6 financiële tegemoetkomingen van 4 verschillende instanties, 5 verschillende belastingkortingen en 10 verlofregelingen. Met de website www.cnv.nl/gezinenwerk wil het CNV ouders ondersteunen in hun zoektocht naar regelingen en financiële vergoedingen om gezin en werk zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op persoonlijke wensen. Tijdens de opening zal CNV bestuurder Van Houdt minister Rouvoet van Jeugd en Gezin vragen wat híj doet om de arbeidsparticipatie te verhogen. Op www.cnv.nl/gezinenwerk vind je onder meer alles over verlofregelingen, financiële vergoedingen, flexibel werken, de rechten van zwangere werkneemsters en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kinderopvang. Bezoekers van de website kunnen hun verhaal delen met andere ouders, en natuurlijk staat het CNV klaar voor het beantwoorden van vragen op het gebied van werk en gezin. Daarnaast maakt elke twintigste bezoeker van www.cnv.nl/gezinenwerk kans op een gratis workshop gezin en werk.
In Nederland zijn 2 522 911 huishoudens met kinderen. In 2007 werden bijna 181 000 baby’s geboren.
Op dit moment is 24 procent van de bevolking jonger dan 20 jaar.

ga hier naar de website

Deel dit bericht