Nieuwetijdskinderen hebben nieuwetijdsouders

Wat kun je als ouder van je kind leren en andersom?

Themadag Nieuwetijdsouders 02 juli 2011

Afgelopen mei verscheen het boek Mijn vader lijkt op Barbapapa, geschreven door Hermelijn van der Meijden, waarvoor ze dertig nieuwetijdskinderen en hun ouders interviewde. Nieuwetijdskinderen zijn heel sensitief; ze voelen, zien, horen of weten meer dan andere kinderen van hun leeftijd. En regelmatig hebben deze kinderen ook ‘nieuwetijdsouders’; sensitieve volwassenen, die opgegroeid zijn in een tijd waarin intuïtie en gevoel onderdrukt werden.

Speciaal voor deze nieuwetijdsouders organiseert Hermelijn van der Meijden op 2 juli aanstaande een themadag Nieuwetijdsouders. Hier maak je onder meer contact met andere ouders en wissel je ervaringen uit, verken je je eigen sensitiviteit, onderzoek je wat je als ouder van je kind kunt leren en andersom, en welke begeleiding het best aansluit bij het wezen van je kind. Het is een ervaringsgerichte dag, waarbij de nadruk niet ligt op opvoedingsstrategieën, maar op gevoel, hart en intuïtie. Begeleiding: Hermelijn van der Meijden en Juliska Bacher.

Tijd: van 10-17 uur Prijs: 90 euro
Opgave: info@reijgersbroeck.nl
Voor meer informatie zie ook www.reijgersbroeck.nl

Mijn vader lijkt op Barbapapa
Hermelijn van der Meijden & Erik Buis Paperback met flappen, 128 pagina’s
ISBN 978 90 215 4988 0 Prijs € 19,95 Verkrijgbaar in (online) boekhandel

Ze zijn dol op skaten, roze glitters en de Efteling. Heel gewone kinderdingen. Toch zien, horen, voelen en weten ze meer dan gemiddeld, en dat maakt nieuwetijdskinderen anders. Hun wereld bestaat naast familie en speelgoed ook uit geesten en vreemde gekleurde vormen. Prachtige portretten in woord en beeld!

Hermelijn van der Meijden brengt de verhalen objectief en zonder opsmuk. Fotograaf Erik Buis weet heel knap de innerlijke worsteling en de eigenheid van deze ‘kleine wijzen’ vast te leggen. Deze sprekende foto’s tezamen met de tekst zorgen voor prachtige portretten van deze bijzondere kinderen, die diep in hun hart toch het liefst ‘gewoon’ zouden willen zijn.

Deel dit bericht