Nu live: JBZ Zorgapp amandelen verwijderen bij kinderen

Amandelen verwijderen bij kinderen.

De nieuwe app is bedoeld voor ouders om hen te informeren over wat er in het ziekenhuis gaat gebeuren. In de app staan ook diverse filmpjes van de kinderwebsite van het Jeroen Bosch Ziekenhuis halloziekenhuis.nl. Ouders kunnen amandelen verwijderen kinderen - screenshot v2-1deze filmpjes samen met hun kind bekijken om hen goed voor te bereiden op de operatie.

De JBZ Zorgapp bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van de operatie weergeeft. Ouders kunnen – als zij dat willen – vanuit de app ook pushnotificaties krijgen op belangrijke momenten. Zo ontvangen ouders de avond voor de operatie bijvoorbeeld een bericht over dat hun kind vanaf een bepaald tijdstip nuchter moet blijven en niks meer mag eten en drinken. Ook worden ouders via de app herinnerd aan allerlei leefregels en adviezen voor na de operatie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat kinderen na de operatie veel koud drinken en waterijsjes eten.

Trommelvliesbuisjes

De nieuwe app is ook te gebruiken door ouders van kinderen die tegelijkertijd met het verwijderen van de amandelen ook trommelvliesbuisjes krijgen. In dat geval gelden er na de operatie een aantal extra leefregels en adviezen. Deze leefregels en adviezen zijn ook opgenomen in de app ‘amandelen verwijderen’. Daarmee bundelt de app alle relevante informatie, ook voor ouders van kinderen die tegelijkertijd buisjes krijgen.

Meer onderzoeken en behandelingen in de app

De JBZ Zorgapp is gratis te gebruiken op de smartphone (Iphone en Android) én op de tablet. Op dit moment zijn er in totaal 31 behandelingen beschikbaar. KNO heeft naast deze app ook een app over de operatie aan het neustussenschot (septumcorrectie) en een app over de operatie aan de stembanden. Bekijk hier een compleet overzicht van alle behandelingen en onderzoeken die beschikbaar zijn in de JBZ Zorgapp. De komende tijd zullen steeds meer behandelingen in de JBZ Zorgapp komen. De Health 2 Business Community van het JBZ financiert de app.

Bron: JBZ

Deel dit bericht