Nu ook kinderwensspreekuur in Erasmus MC te Rotterdam

In Rotterdam sterven te veel baby’s tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling. In samenwerking met het Erasmus MC gaat in de deelgemeente Noord daarom het kinderwensspreekuur van start. Dit spreekuur is een van de eerste maatregelen in het Aanvalsplan Perinatale Sterfte.
Behalve de babysterfte in Rotterdam, worden ook veel baby’s te vroeg geboren of is hun geboortegewicht te laag. In het gemeentelijke programma ‘Klaar voor een kind’ werken het Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond met diverse andere partijen samen om alle Rotterdamse baby’s een gezonde start te geven.

Gezond zwanger

Een gezonde zwangerschap vergroot de kans op een gezonde baby. Daarom is het vóór de zwangerschap al belangrijk om gezond te leven. Maar hoe weet je als moeder waar je op moet letten, en wat je wel en niet mag eten? Voor antwoord op zulke vragen gaat in de deelgemeente Noord het kinderwensspreekuur van start. Daar geven verloskundigen en huisartsen informatie over gezond zwanger worden en een gezonde zwangerschap. Ook wordt gekeken of de baby risico loopt door erfelijke ziektes.

Meer over het kinderwensspreekuur op de website www.klaarvooreenkind.nl.

bron: Erasmus MC

Deel dit bericht