Ook veilig in het verkeer? Win één van deze twee fietshelmen

VEILIGHEID IN HET VERKEER

Fietsen is heerlijk, sportief een bochtje nemen met de wind in je haar, genieten van prachtige landschappen terwijl je je spieren optimaal voor je laat werken. Snelheid is natuurlijk iets fantastisch, maar helaas brengt ze soms ook gevaar mee. Gelukkig is er veel dat je zelf voor je eigen veiligheid kunt doen. Een fietshelm bijvoorbeeld, is een middel dat je helpt al je zorgen als je op de fiets stapt te vergeten. Deze helm, waar als hoofdbestanddeel piepschuim in verwerkt is, is bestand tegen een botsing van 20 kilometer per uur. Dat lijkt heel wat, want zelf zal je als fietser niet zo snel meer vaart maken. Maar besef wel: een auto, motor of brommer rijdt harder dan deze snelheid, wat wil zeggen dat een fietshelm niet voldoende beschermt tegen een botsing met een gemotoriseerd voertuig.

HET BELANG VAN EEN GOEDE HELM

Dat is wel even schrikken. Het drukt je in ieder geval met de neus op de feiten: veiligheid is absoluut onmisbaar in het verkeer. Precies om deze reden is het zo belangrijk een helm te dragen op de scooter, brommer of motor. Op deze manier bescherm je je hoofd tegen zwaar letsel, want bij een flinke botsing op een gemotoriseerd voertuig, schuiven de hersenen in de schedel langzaam door, waardoor ze schade op kunnen lopen, zoals een hersenschudding of erger.

Nu je dit weet, begrijp je waarom mensen kinderen die meerijden op een brommer of motor een goede helm laten dragen. Zo zijn er speciale kinderhelmen ontworpen met het doel kinderen zo veilig mogelijk te vervoeren. Als je alle goede voorzorgsmaatregelen neemt, het juiste materiaal aanschaft en goed nadenkt over wat je doet, kun je kortom met een gerust hart op de fiets, motor, brommer of scooter stappen. Dat scooter- of brommerhelmen niet saai zijn, kan je hier zien bij deze jet helmen. Deze helmen zijn verkrijgbaar in alle kleuren en motieven. Het belangrijkste is dat jouw zoon of dochter veilig in het verkeer is!

In samenwerking met helmen webshop Helmonline.nl verloten we één van deze twee fietshelmen:

fietshelmrozefietshelm zwart

Reageer onder op dit bericht over hoe jij denkt over het belang van een helm in het verkeer. Op 29 februari wordt de prijswinnaar bekend gemaakt!

Deel dit bericht

11 reacties op “Ook veilig in het verkeer? Win één van deze twee fietshelmen

 1. Sandra

  Paniek overal
  Een meisje ten val
  Gelanceerd met de fiets
  Gelukkig, ze heeft niets
  Toch was het raak
  Ze had ‘em op, goede zaak!

 2. Lisanne

  Een fietshelm doet mij denken aan Duitsers, zij staan daar bekend om. Nu ik zelf moeder ben zou ik er alles aan doen om mijn kindje veilig te houden.
  Een fietshelm zou dus mooi uitkomen, daarna begin ik wel voorzichtig over scheen en elleboog beschermers!

 3. Diana Cretz

  Wat een superhelm! Onze zoon Levi heeft sinds kort een hele stoere cars-fiets.
  Deze kreeg hij toen hij de beloningsposter van de zindelijkheid vol had.
  Levi had binnen no-time zijn poster volgeplakt omdat hij binnen een dag zindelijk was.
  Super natuurlijk!!
  Alleen papa en mama hadden niet verwacht dat het zo snel ging, want we hadden nog geen fietshelmpje!
  We hebben al op diverse plekken gekeken, maar vinden nergens een helmpje dat op zijn kleine hoofdje past.
  Levi mag natuurlijk niet zonder helm op zijn fiets, dus deze zou wel heel welkom zijn!!
  Dan mag hij eindelijk zijn stoere fiets buiten gaan gebruiken.

  Want bij ons luidt: Altijd met een helm op in het verkeer, elke keer weer!

 4. Jacques Leliveld

  in één woord..

  O N M I S B A A R

  Grappig dat merknaam JET overeenkomt met mijn initialen, dat geeft extra beveiliging aan mijn kleinkinderen..

 5. Georgia

  Een helm voor een kindje is niet alleen belangrijk maar ik vindt dat alle fiets verkeer een helm moeten dragen
  Want stel je fiets rn je knalt tegen een andere fietser op of tegen een auto ofzo, als je dan geen helm zou drage. Zou het heel erg fout kunnen aflopen, dus ik vindt dat het heel belangrijk is voor je eigen maar ook voor andere belangrijk om een fietselm te dragen zekker voor de kindjes er 1 te dragen de kinderen zijn namelijk ook onze toekomst!

 6. Simone

  SUPER belangrijk!!! Je ziet idd meteen die Duitsers voor je en die zijn echt niet gek! Het verkeer in NL wordt steeds drukker en ik heb het gevoel dat het ook steeds onveiliger wordt. Tieners die gerust zitten te appen op de fiets en helemaal niet opletten, de hoeveelheid elektrische fietsen stijgt en die mensen racen als gekken over fietspaden! Een helm moet ook in NL een must worden. In ieder geval wel voor mijn kind 😉

 7. Anne

  Kinderen kijken niet altijd even goed uit en zelfs zonder aanrijdingen met anderen kunnen ze ongelukkig ten val komen. Een fietshelm zal het hoofd tot op zekere hoogte beschermen tegen letsel. En wie wil er nou niet zo’n mooie fietshelm?! Bescherming en er leuk uit zien, perfecte combinatie!

 8. Marjolein

  Als ik heel eerlijk ben heb ik er zelf nooit zo over nagedacht, maar eigenlijk is het heel belangrijk. Veiligheid van je kind is toch super belangrijk. Toen ik tegen mijn vriend begon over een fietshelm voor als onze kleine man straks gaat fietsen zei hij, ja natiuurlijk. Alleen de fiets staat al in de garage, zonder fietshelm… En bij ons op de fiets zit hij ook zonder helm. En als een fietshelm kan helpen dat ons zoontje dat lieve, stoere, gezellige, eigenwijze kleine minimeneertje blijft, dan is deze onmisbaar.

 9. Peggy

  Een fietshelm is tegenwoordig een belangrijker onderdeel geworden van het fietsen als toen ik klein was. Nu vond ik een helm niet altijd nodig maar ik heb als mama een elektrische moederfiets en omdat je hier toch een bepaalde snelheid op maakt is een fietshelm een goed iets om de kinderen extra te beschermen, ik zou er dan ook graag een voor mijn zoontje willen winnen.

 10. Carla Schrijver

  Hoi Anne,

  Van harte gefeliciteerd! Je hebt de fietshelm gewonnen. Wil je je NAW gegevens mailen zodat we voor verzending kunnen zorgen.

Gesloten voor reacties