Petit Bateau en l’école des loisirs : een perfecte match

Petit Bateau & l’école des loisirs

De perfecte match: Petit Bateau dat laat zien dat je nóóit ergens te oud voor bent & l’école des loisirs die pas 50 jaar jong is!

Ter ere van haar 50ste verjaardag zullen de bekende, betoverende l’école des loisirs creaties verschijnen op Petit Bateau’s iconische witte katoenen ondergoed en T-shirts, in een vrolijke ode aan deze legendarische kinderboekenuitgeverij beroemd om haar buitengewone reizen naar denkbeeldige landen. Deze gloednieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf 1 juni.

Petit Bateau en l’école des loisirs delen een passie voor kwaliteit, het overbrengen van kennis en bovenal de liefde voor de jeugd. Creatief ontwerp is prominent aanwezig in de collecties van beiden: de één stimuleert de geest, en de andere produceert katoenen kleding in levendige kleuren voor de jongsten onder ons.

De volgende karakter verschijnen op de bekende katoenen items: Blaise, Claude Ponti’s ondeugende kleine kip, Achille, Dorothée de Monfreid’s gulzige krokodil, de hilarisch, tirannieke wolf Emile uit verhalen van Mario Ramos, Tomi Ungerer’s schattig en zeer dappere octopus en Pompon, de koppig puppy van Iris de Moüy. Een collectors collectie ter ere van de uitgever met een vlinder logo.

Schermafbeelding2015-04-20om18.58.27.185841De collectie voor baby’s, kinderen en volwassenen is verkrijgbaar vanaf €10. 

Over l’ecole des loisirs

De l’école des loisirs uitgeverij werd opgericht in 1965 door Jean Fabre, Jean Delas en Arthur Hubschmid, gebaseerd op het basisbeginsel dat naast schoolboeken, er plaats moet zijn voor kwaliteitsboeken die kinderen raken op een emotioneel niveau. In de vroege jaren gaven ze grote buitenlandse auteurs uit, voordat ze startten met het ontwikkelen van de Franse tak van het bedrijf: opzoek gaan naar titels die generaties meegaan. De eigenzinnige, originele werken veranderde het idee van kinderboeken voorgoed. Vandaag de dag ondersteunt de uitgeverij nog steeds de werken van jonge Franse auteurs, door kinderen zowel de klassiekers als ook inventieve nieuwe titels te bieden die passen bij deze tijd.

Deel dit bericht