Prentenboek hoeveel bomen? Voor kinderen vanaf 2 jaar

Na de succesvolle uitgaven van Waar is de olifant? en Waar is de zeester? brengt de Franse illustrator Barroux opnieuw een prentenboek uit dat kinderen spelenderwijs kennis laat maken met een belangrijk maatschappelijk thema.

In Hoeveel bomen? komen de dieren er maar niet uit hoeveel bomen er nodig zijn om een bos te maken. Alle dieren denken dat ze het antwoord weten, maar ze worden het maar niet met elkaar eens. Dan klinkt er een stemmetje vanuit de struiken. Kan het kleine, verlegen stemmetje misschien het juiste antwoord hebben?

 

Dit charmante verhaal wordt verteld in de onnavolgbare stijl van Barroux en beschikt over een groot aantal dieren waar kinderen dol op zullen zijn. Het verhaal, ondersteund door prachtige illustraties, daagt kinderen uit na te denken over de kracht van kleine stemmen en het verschil tussen gelijk hebben en je gelijk behalen.

Hoeveel bomen? is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is verkrijgbaar voor € 12,99. Wat is dit een geweldig mooi boek! – Ineke van Nispen (Boekhandel van Kemenade & Hollaers) over Waar is de Zeester?

Deel dit bericht