Recycle op Internet met tweedehands!

Een kenmerk van baby- en kinderspullen is dat ze vaak maar tijdelijk gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan kleding die soms maar 1 of 2 keer gedragen wordt, leuke boekjes die maar enkele keren voorgelezen worden of speelgoed wat ze na een paar maanden niet meer gebruiken. Met deze spullen kun je andere mensen weer blij maken. Via Internet kun je deze producten weer eenvoudig een tweede leven geven.

Verkopen via Internet
Naast het verkopen van spullen op braderieën en rommelmarkten zijn er op Internet diverse mogelijkheden. Één van de mogelijkheden is dat je de spullen te koop zet op een online marktplaats. Zo kun je dus iemand gelukkig 33_1maken en er zelf ook nog wat aan verdienen. Echter kan het soms even duren, voordat de spulletjes verkocht zijn en weet je nooit wie je over de vloer krijgt. Een andere mogelijkheid is het doneren naar een goed doel. Verder zijn er ook alternatieven die een klein beetje van beiden in zich hebben.

Tweedehands shops
Op Internet zijn er diverse tweedehands winkels te vinden die bijvoorbeeld kleding tweedehands aanbieden of tweedehands speelgoed. Één van de shops die direct naar voren kwam was Cheepa.nl. Deze tweedehands webwinkel heeft haast alles voor baby’s en kinderen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed als Playmobil, Lego en Barbies, (merk)kleding voor zowel baby’s als kinderen in alle soorten en maten en zelfs 2e hands kinderfietsen en kinderwagens. Daarbij kun je ook je spulletjes inleveren bij Cheepa en bij het kopen van spulletjes sponsor je gelijk goede doelen.

cheepa-logoDuurzame ontwikkeling
Door het hergebruiken van producten wordt er tevens naar het milieu gekeken en komt er een oplossing voor mensen met een krappe beurs of mensen die het gewoon ontzettend leuk vinden om tweedehands te kopen en verkopen. Want tegenwoordig is tweedehands zeer populair en is het allang geen taboe meer, zoals dat vroeger was. Veel mensen willen tegenwoordig leuke koopjes scoren op Internet wat zeker gaat lukken met deze mogelijkheden.

Deel dit bericht