Ruim 130.000 kinderen duiken vandaag de modder in

In de modder spelen belangrijk voor goede weerstand en ontwikkeling
Op 29 juni tijdens internationale ModderDag roept IVN Natuureducatie iedereen op om naar buiten te gaan en vies te worden. Dit is belangrijk omdat kinderen in Nederland beperkt buiten spelen: 53% van de kinderen speelt meer binnen.

Terwijl diverse onderzoeken juist uitwijzen dat buiten in de modder spelen heel gezond is en de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. In totaal zijn er op 2.620 kinderopvanglocaties, basisscholen en openbare plekken activiteiten in en rond modder voor ruim 130.000 kinderen.

Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of zichzelf het mooist versieren met modder? Kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen zich op vrijdag 29 juni uitleven in de modder. Vies worden mag, dus de ouders zijn gewaarschuwd. IVN Natuureducatie zet met ModderDag het spelen in de natuur op de agenda. Bekijk hier alle locaties.

Buiten spelen is gezond en maakt creatief

Spelen in de modder is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand. Ook verkleint buiten spelen de kans op overgewicht, depressiviteit en angststoornissen. Daarnaast ontwikkelen kinderen zo hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten.

In 13 landen doen honderdduizenden kinderen mee aan ‘International Mud Day’.

Share this post

scroll to top