Schenk in december een levensreddend tetanusvaccin aan een baby

Steeds meer kinderen vieren hun 1e verjaardag dankzij de 1 pak = 1 vaccin campagne

pampersluiersDe weken voor Sinterklaas en Kerst ren je je een slag in de rondte om voor al je geliefden een leuk aardigheidje te vinden. Maar met je cadeaukeuze kun je meer doen dan alleen je naasten gelukkig maken. Stop deze december een pak Pampers in de Sinterklaaszak of leg hem onder de kerstboom, want met dit cadeau doneert Pampers aan UNICEF een levensreddend tetanusvaccin dat ten goede komt aan een (toekomstige) moeder in een ontwikkelingsland. Hierdoor geef je een baby elders ter wereld een gezonde start van het leven. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

Pampers & UNICEF 1 pak = 1 vaccin campagne
Het is niet vanzelfsprekend dat een kind zijn eerste verjaardag viert. Jaarlijks sterven 128.000 pasgeborenen vóór hun eerste levensjaar aan de gevolgen van tetanus. Vooral door gebrekkige hygiëne bij de bevalling lopen moeders en baby’s in ontwikkelingslanden een groot gezondheidsrisico. Terwijl tetanus bij pasgeborenen eenvoudig te voorkomen is door de moeders te vaccineren. Daarom startte Pampers en UNICEF op 1 oktober 2009 hun derde campagne tegen tetanus. Met deze 1 pak = 1 levensreddend vaccin campagne doneert Pampers per verkocht pak tijdens de actieperiode (1 okt 2009 – 1 jan 2010) een tetanusvaccin aan een (toekomstige) moeder in een ontwikkelingsland. Hierdoor zijn zowel moeder als pasgeboren baby beschermd tegen deze gruwelijke ziekte.

Steeds meer kinderen vieren hun 1e verjaardag
Sinds de start van de campagne zijn al 200 miljoen vaccins gedoneerd. Tot 2010 hopen Pampers en UNICEF nog eens 100 miljoen vaccins te verkrijgen, waarmee de doelstelling om de ziekte in 2012 wereldwijd uit te bannen steeds dichterbij komt. Het mooie van deze campagne is dat we samen het mooie van het leven ook aan baby’s elders ter wereld kunnen geven. Hierdoor vieren wereldwijd gelukkig steeds meer kinderen hun eerste verjaardag.

Klik hier voor meer informatie over de campagne.

Deel dit bericht