Simpele zwangerschapshacks om je zwangerschap te vergemakkelijken

Zwanger zijn is en blijft bijzonder en indrukwekkend: het bevruchte eicelletje dat uitgroeit tot een nieuw klein mensje, de eerste schopjes van je mini me in wording, je lichaam dat volledig transformeert en een veilig onderkomen voor je kleintje biedt.

Het ene moment ben je euforisch en dankbaar om je zwangerschap, het andere moment ben je de wanhoop nabij, omdat die misselijkheid maar niet over gaat en je door vermoeidheid niets kunt. Van de mooie kanten van je zwangerschap moet je zeker genieten. Voor de wat minder fijne kanten bieden wij je hier een aantal life hacks die je helpen deze moeilijke momenten wat makkelijker te maken.

Houd je kleding passend

Dat je lichaam zo verandert en je kleintje de ruimte biedt om veilig te groeien, heb je er natuurlijk voor over. Nadeel is echter wel dat je normale kleding soms al vroeg in de zwangerschap te strak zit of zelfs niet meer past en je over moet stappen op positiekleding. Je volledige garderobe vervangen door zwangerschapskleding kost je een fortuin en vind je waarschijnlijk zonde van je geld. Maar met een paar hulpmiddeltjes kun je bepaalde kledingstukken langer dragen. Koop voor je te strak zittende bh’s een verlengstukje, waardoor je ze wat ruimer maakt en ze dus langer in je zwangerschap mee kunnen. Broeken die je niet meer dicht krijgt, kun je toch bij elkaar houden door gebruik te maken van een stevig haarelastiekje. Doe het ene uiteinde om de knoop van je broek en haal het andere uiteinde door het knoopsgat, dit uiteinde doe je daarna ook om de knoop. Draag er wel een shirt of blouse overheen, zodat deze zwangerschapshack niet zichtbaar is.

Zoek verkoeling

Sowieso wordt het tijdens je zwangerschap afgeraden te lang in de zon te zitten, maar zelfs in de schaduw kun je last hebben van opvliegers. Elke vorm van verkoeling is dan ook welkom. Doe daarom je bh voor gebruik even in de vriezer en bied op deze manier je lichaam wat verkoeling. Deze verkoelde bh helpt ook de pijn en jeuk van je steeds groter wordende boezem te verlichten.

Bukken overbodig

Je groeiende buik tijdens de zwangerschap is natuurlijk prachtig en het bewijs voor de buitenwereld dat er zich daarbinnen een wonder afspeelt. Maar die grote buik kan vooral aan het eind van je zwangerschap flink in de weg zitten en bukken is vrijwel onmogelijk. Je kunt je schoenen niet meer aantrekken en voorwerpen van de grond oprapen is een hele uitdaging. Voor beide problemen is echter een simpele oplossing. Voor het aantrekken van je schoenen gebruik je voortaan een extra lange schoenlepel en voor het het oprapen van spullen van de grond een afvalgrijper.

Slaap lekker

Zwanger zijn op zich is al vermoeiend genoeg, vooral als je nog een of meer kleintjes rond hebt lopen. Je slaap heb je dan ook hard nodig om genoeg energie op te doen om de uitdagingen van de volgende dag weer aan te kunnen. En laat slapen nu soms juist net niet zo goed lukken door je dikke buik. Een voedingskussen kan dan je redder in nood zijn. Gebruik deze onder je dikke buik, tussen je benen of leg het in je rug. Ook kou kan je uit je slaap houden. In het eerste trimester kun je vooral tijdens kille nachten nog weleens moeilijk opwarmen in bed. Een elektrische deken is dan zeer verleidelijk. Gebruik zo’n deken op energie met mate. Wordt de lichaamstemperatuur te hoog, dan kan dat schadelijk zijn voor de baby. Zet het dekentje alleen in om het bed te verwarmen en leg het daarna aan de kant.

Zet je trots opzij en hulptroepen in

Het liefst houd je natuurlijk zelf alle touwtjes in handen en wellicht vind je het moeilijk om hulp te vragen. Je zwangerschap is echter juist de uitgelezen kans om je lekker te laten verwennen en een goed excuus om hulp te vragen en aangeboden hulp te accepteren. Vergeet je vaak wat je ook alweer gedaan wilde hebben, houd dan een to-dolijstje bij voor anderen die graag willen helpen. Ook voor je zware boodschappen kun je de hulp van de bezorgservice van je supermarkt inzetten. Niets zo fijn als een gevulde koelkast zonder dat je er zelf voor hebt hoeven sjouwen.

 

In samenwerking met Pricewise

Deel dit bericht