Skyler is verlost van eczeem-klachten door zacht water van de AquaCell

Geen video URL gevonden.

Baby Skyler huilde nacht na lange nacht, gekweld door een akelig jeukend eczeem.

Tót er een AquaCell waterontharder in huis kwam. Skyler was op slag verlost van zijn symptomen. De familie Knol kon eindelijk weer slapen.

Hans Knol: “Het verhaal begint met mijn moeder die me een artikel in de lokale krant liet lezen babyskylerverlost van eczeemover een vrouw met huidkanker. Dankzij haar waterontharder kon ze zonder pijn douchen. Het bleek een advertorial van distributeur Aquacombi – en ik besloot direct om het bedrijf te bellen. Als zo’n apparaat echt zacht water maakt, dan zou het een uitkomst voor Skyler kunnen zijn.”

Gek makende jeuk

En dat werd het ook. Tien dagen nadat bij de familie een AquaCell waterontharder was geplaatst kreeg het Amsterdamse gezin zijn rust terug. Skyler was voor 90% van zijn eczeem-symptomen af en sliep de hele nacht door!

“Tot dan was het elke nacht een ramp geweest”, zegt Knol. “Tegen twaalven begon bij dat kereltje altijd de jeuk op te spelen. De rest van de nacht waren we dan met hem bezig. Troosten en elke twee uur helemaal insmeren met crème.”

Hard water lokt reacties uit

“Dat jochie zijn eczeem is aangeboren. Daardoor is zijn huid erg droog en dat geeft niet alleen ernstige jeuk, maar vermindert ook de weerstand tegen invloeden van buitenaf. Hard water droogt de huid verder uit en roept die reacties van roodheid en irritatie op.”

Voor Skyler is dat nu verleden tijd. De AquaCell waterontharder – een betrekkelijk klein apparaat dat niet eens stroom nodig heeft – staat in de meterkast, direct achter de hoofdkraan van de waterleiding. Het effect is voor iedereen in huis voelbaar.

Hans Knol: “Ik ervaar het zelf bij het douchen; zacht als van een balsem. En mijn vrouw zag haar lichte, plaatselijke vorm van eczeem ook enorm afnemen. Zacht water maakt een eind aan kalkaanslag – de badkamer! – en is ook goed voor de levensduur van je cv, je vaatwasser, je waterkoker en zo, maar eigenlijk interesseerde dat me niet. Het ging ons enkel om ons mannetje.”

De dermatoloog snapt het

Dat het Skyler echt helpt zag de dermatoloog ook. Zes weken nadat de AquaCell zijn werk ging doen adviseerde hij: ‘stop de behandeling met hormoonzalf maar’. In huize Knol haalden ze heel opgelucht adem.

Lees hier het uitgebreide verhaal van Skyler

Deel dit bericht