Snor lanceert haar eerste app

iPhone-app leert aanstaande vader baby laten boeren

Met de gloednieuwe app ‘Vader in spé’ van Uitgeverij Snor kan de aanstaande vader zich met behulp van de iPhone tot in de puntjes voorbereiden op de komst van de baby. Een digitale Mental Coach die de aanstaande vader door de zwangerschap heen helpt. Iedere week krijgt de aanstaande vader een update, niet alleen over wat er in de buik maar ook wat er in het hoofd van zijn zwangere vrouw gebeurt. Ook leert de app de aanstaande vader om babyboertjes op te wekken en om een baby in slaap te zingen. De app is vanaf 3 maart voor EUR 2,99 te koop in de Appstore.

Updates

Er valt veel te lachen, maar de app is ook informatief. Nadat de vader de uitgerekende geboortedatum in de app heeft ingesteld, ontvangt hij iedere week de update op een vaste dag. In de update een stukje tekst en illustratie over ‘De Kleine’ met daarin informatie over de baby, en een stukje tekst en illustratie over ‘De Grote’. Hier krijgt de man tips over hoe hij zijn vriendin moet behandelen en hoe om te gaan met de hormonale stormen bij zijn vriendin. Aan de hand van de wekelijkse quizvraag behandelt de app onderwerpen als vlokkentest, erfelijkheidskwesties en het hoe en waarom van een bezoek aan de verloskundige.

Weeëntimer

Andere functies in de app zijn: een weeëntimer, met paniekknop waarmee de gebruiker met één druk de verloskundige (of iemand anders) kan bellen. Ook heeft de app een notitiefunctie, om foto’s en aantekeningen maken van de zwangerschap en deze te delen met zijn vrienden en volgers op Facebook en Twitter.

Zwangerschapsboek voor mannen

De app is een digitaal vervolg op het boek ‘Zwangerschapsboek voor Mannen’ dat in voorjaar 2009 verscheen. Geschreven door bestsellerauteur Gerard Janssen, geïllustreerd door Job, Joris en Marieke, prijswinnend ontwerperstrio. Van het Zwangerschapsboek is met 10.000 verkochte exemplaren inmiddels de derde druk verschenen.

De Vader-in-spé-app is de eerste app van Uitgeverij Snor, een jonge Utrechtse uitgeverij die originele (cadeau-)boeken maakt, veelal voor ouders. Vooralsnog is de app alleen voor de iPhone geschikt. Binnenkort volgt een Engelse versie.

Deel dit bericht