Sophia Moedermelkbank nog niet volledig in bedrijf, moeders gevraagd die hun afgekolfde melk willen afstaan.

Logomoedermelkbank

De doelstelling van de Sophia Moedermelkbank is het verstrekken van donormelk aan kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt.

“Het liefst willen we dat alle te vroeg geboren baby’s moedermelk krijgen. Maar het blijkt dat juist de moeders van kinderen die op de afdeling Intensive Care Neonatologie zijn opgenomen vaak niet (of niet voldoende) melk produceren om hun kind te voeden. Dit komt bijvoorbeeld doordat de moeders zelf ook ziek zijn, de baby nog niet aan de borst kan drinken en de melk daardoor langdurig afgekolfd moet worden. Dit wordt tevens bemoeilijkt doordat de moeder veel stress heeft omdat haar kind te vroeg is geboren en is opgenomen op de intensive care afdeling. Soms krijgen moeders ook medicijnen, waardoor haar kind deze moedermelk niet mag krijgen”. Om ook deze kinderen van de voordelen van moedermelk te kunnen laten profiteren wordt de Sophia Moedermelkbank opgericht.

In eerste instantie zal de donormelk alleen gegeven worden aan te vroeg geboren kinderen(prematuren) die zijn opgenomen op een van de intensive care afdelingen voor pasgeborenen (IC-Neonatologie) in Nederland. Dit zal alleen gebeuren wanneer het kind deelneemt aan het wetenschappelijk onderzoek wat aan de moedermelkbank gekoppeld is, meer informatie kun je vinden op  www.sophiamoedermelkbank.nl.

OPROEP: “We zijn op zoek naar moeders die hun afgekolfde melk willen afstaan aan de Sophia Moedermelkbank voor testen. De melk zal alleen gebruikt worden om apparatuur mee te testen en zal dus NIET aan andere kinderen gegeven worden. De moeder hoeft hiervoor niet gescreend te worden.

Wanneer je je melk wilt afstaan voor het testen van apparatuur kun je kijken op de website www.sophiamoedermelkbank.nl. Vanaf september 2010 wordt gestart met het screenen van donoren. Informatie over hoe je je straks kunt aanmelden als donor volgt binnenkort. Momenteel kan er nog geen donormelk aangenomen worden die aan andere baby’s gegeven zal worden omdat de moedermelkbank nog niet volledig in bedrijf is. Zodra het mogelijk is om moedermelk te doneren voor andere baby’s kun je dit lezen op de website www.sophiamoedermelkbank.nl.”

Deel dit bericht