Spelbrekers! Schadelijke stoffen in ons speelgoed.Waarom?

Uitnodiging voor eerste Nederlandse Speelgoedconventie van EEN VEILIG NEST, een initiatief van WECF

  • Waar: Alleato, Bemuurde Weerd WZ 4-5, Utrecht
  • Wanneer: donderdagmiddag 10 november 2011
  • Tijd: 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur met koffie en thee)
  • Presentatie: Klaas Drupsteen (NCRV)

Zware metalen in houten pizzastukken en kindersieraden; verboden ftalaten in schilderschortjes voor kinderen. Dat zijn de uitkomsten van een speelgoedtest die WECF onlangs liet uitvoeren en waarvan de (voorlopige) resultaten binnenkort bekend zullen worden gemaakt. Als ouders kunnen we er helaas niet als vanzelfsprekend vanuit gaan dat het speelgoed van onze kinderen gezond en veilig voor ze is.

Een Veilig Nest maakt zich daarom hard voor veilig speelgoed. Ondanks de nieuwe Europese speelgoedrichtlijn bevat veel speelgoed nog schadelijke stoffen. Om hieraan meer bekendheid te geven organiseert WECF op donderdag 10 november 2011 de allereerste speelgoedconventie in Nederland, waar wij u van harte voor uitnodigen.

Het wordt een leerzame en interactieve middag voor (bezorgde) ouders, speelgoedproducenten, verkopers, politici, kinderopvangmedewerkers, etc. Kortom, belanghebbenden zoals u.

Sprekers en publiek gaan gezamenlijk aan de slag om vragen en adviezen op te stellen voor de politiek in Den Haag en Brussel. Tijdens de conventie kan meegebracht speelgoed door deskundigen ter plekke worden getest op schadelijke stoffen, zodat iedereen daarna goed voorbereid Sinterklaasaankopen kan doen.

Zeker zijn van een plek? Meldt u dan aan via: secretariat@wecf.eu

We hopen u op 10 november te zien in Utrecht. Vergeet uw speelgoed niet!

Share this post

scroll to top