Stichting Earlybirds in de race voor 3M Grote Gift

Ze doen grootse dingen voor de kleinste wondertjes, de fotografen van Stichting Earlybirds. Sinds de start, begin dit jaar, neemt de ontwikkeling van Earlybirds een grote vlucht. Nu is de stichting genomineerd voor de Grote Gift van 3M. Met genoeg stemmen maakt ze kans op een groot geldbedrag waarmee ze haar dienstverlening compleet kan maken. earlybirds

Ze fotograferen prematuur geboren kindjes en kindjes die na de 20e zwangerschapsweek worden geboren en niet levensvatbaar zijn. Gratis. Heftig werk, dat met veel liefde en toewijding wordt gedaan.

Marije Hofman is één van de oprichters: ‘Wanneer je kindje te vroeg geboren wordt, duik je van je roze wolk in een put vol zorgen. Er volgt een moeilijke periode. Je baby ligt aan allerlei toeters en bellen, er zijn zorgen over nu en de toekomst en je wordt volledig geleefd door het ziekenhuisritme. Geen rustige kraamtijd vol geluk en beschuit met muisjes. Sommige kindjes liggen maanden in het ziekenhuis. Vaak een omgeving waarin je niet uitgebreid foto’s gaat maken van je kindje. Mooie beelden zijn echter niet alleen een onderdeel van de verwerking, maar ook herinneringen aan de dierbare momenten. Dat is waar wij voor willen zorgen. Onze vijftig fotografen, verspreid over Nederland en België, werken vrijwillig aan één doel: de ouders van deze kindjes mooie herinneringen meegeven.’

Grote gift
Op dit moment krijgen de ouders van de gefotografeerde kindjes vijf hoge resolutiefoto’s. De andere foto’s kunnen tegen een laag tarief (onkostenvergoeding) worden nabesteld. Verder is de shoot geheel gratis. De stichting wil graag een fotoalbum aan haar standaard pakket toevoegen.

Marije: ‘Foto’s gaan vaak verloren wanneer ze alleen op een pc of CD staan. Dat is onvergeeflijk. In de negen maanden dat we bestaan hebben we gezien hoe hard onze stichting nodig is. Een fotoalbum zou ons plaatje compleet maken.’

Jaarlijks ontvangt één goed doel in Nederland en één in België de Grote Gift van 3M. Goede Doelen kunnen zich aanmelden voor de actie, waarna de achterban tot en met 31 oktober kan stemmen. In december volgt een grote finale, waarbij twee Nederlandse en twee Belgische doelen hun project kunnen presenteren. De Grote Gift bestaat uit een eenmalige gift aan de doelen. De hoogte van dit bedrag hangt deels af van de sponsortour Biking to Brussels, die op 1 juni jl. werd verreden. Alle finalisten ontvangen een deel van het bedrag, afhankelijk van de eindplaats in de 3M Fonds Finale.

Stemmen
De stichting is genomineerd en het stemmen is in volle gang. Via http://www.earlybirdsfotografie.nl/3mfonds/ kunnen mensen stemmen op Earlybirds. Zoals gezegd kan er worden gestemd tot en met 31 oktober, waarna op 1 november de top 3 per categorie bekend wordt gemaakt. De jury selecteert maximaal vijf organisaties die doorgaan naar de finale.

3M
Minnesota Mining and Manufacturing (3M) Company is een internationaal technologiebedrijf met meer dan 50.000 producten. Al meer dan honderd jaar worden nieuwe producten uitgevonden, geïntroduceerd en geperfectioneerd. Het bedrijf werkt voor uiteenlopende sectoren. Wereldwijd werkt 3M met het Community Giving Program, waarmee ze projecten op sociaal, educatief en milieugebied ondersteunt. In de Benelux gebeurt dat met het 3M Fonds. Het doel van het 3M Fonds is het stimuleren van initiatieven en ondersteunen van niet-commerciële organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Deel dit bericht