Tips voor de inrichting van jouw babykamer

Als er een kleintje op komst is, kan je vaak niet wachten om de babykamer in te richten. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij de inrichting van jouw babykamer?

Kleuren in de babykamer

Kleuren zijn superbelangrijk in de kamer van jouw kleintje. Kleuren hebben namelijk invloed op de gemoedstoestand van jouw kindje. Waar de ene kleur zorgt voor meer energie, zorgt een andere kleur juist voor rust en ontspanning. Het belangrijkste is daarom om een goede balans te vinden en een rustig kleurenpalet te creëren. Zo weet je zeker dat jouw baby straks heerlijk kan slapen in de kinderkamer, maar ook genoeg prikkels heeft. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur op de muur en accessoires in een knalkleur. Of ga voor één donkere muur en houd de rest lekker licht. De donkere kleur kun je dan natuurlijk weer terug laten komen in de meubels en accessoires.

 

Licht in de babykamer

Een ander belangrijk punt is het licht in de kinderkamer. Omdat de commode vaak in de babykamer staat, wil je een goede lamp hebben om de kleine aan te kleden en te verschonen. Meestal is een lamp die van bovenaf schijnt het beste. Denk ook goed na over de lichtinval van buiten. Baby’s slapen veel en vaak ook als het buiten nog licht is. Denk daarom goed na over de raamdecoratie die je in de babykamer wil. Vaak is het een goed idee om met meerdere lagen raamdecoratie te werken. Zorg voor verduisterende (rol)gordijnen, zodat je de kamer helemaal donker kunt maken als jouw kindje moet slapen. Combineer de verduisterende raambekleding met vitrage of inbetweens, zodat de zon nooit direct naar binnen schijnt. Zo voorkom je dat het te licht wordt in de kamer en tegelijkertijd creëer je hiermee meer privacy!

Meubels

Tot slot heb je natuurlijk ook een aantal meubels nodig in jouw babykamer. Je hebt in ieder geval een bedje, commode en klerenkast nodig. Bij de meeste babyzaken kun je de babykamers helemaal compleet bestellen. Dat wil zeggen dat de meubels dan allemaal uit dezelfde collectie komen. Het voordeel hiervan is dat je in één keer klaar bent en alle meubels bij elkaar passen. Een nadeel is dat het best prijzig kan zijn. Een stuk goedkoper, en vaak ook leuker, is om verschillende meubeltjes bij elkaar te zoeken. Door inspiratie op te doen krijg je een duidelijk beeld wat precies je stijl is en dit geeft direct een persoonlijkere sfeer in de babykamer, verder kan het je ook een hoop geld schelen als je de meubeltjes bijvoorbeeld tweedehands of met korting koopt.

 

In samenwerking met Veneta.com

Deel dit bericht

Eén reactie op “Tips voor de inrichting van jouw babykamer

  1. Pingback: Dít is het nut van dimbare verlichting in de babykamer - Babytjesnieuws

Gesloten voor reacties