Twee nieuwe delen in de opvoedingsreeks van Lannoo

Onmisbare basisgidsen voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. Geschreven door topexperts en gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek. Met veel praktijkvoorbeelden en praktische tips.

Mijn kind heeft DCD

Kon jouw kind als baby pas laat kruipen of lopen? Struikelt hij of zij vaak, of heeft je kind moeite met fietsen, zwemmen en schrijven? Dwalen zijn of haar gedachten telkens af in de klas en heeft hij of zij moeite om een taak

Mijn kind heeft DCD

planmatig en georganiseerd aan te pakken? Misschien is DCD de oorzaak.

DCD, ook bekend onder de naam dyspraxie, is een leerstoornis die naar schatting zo’n 5 procent van alle kinderen parten speelt, maar nog relatief onbekend is. Daarom krijgen de kinderen met DCD vaak niet de gepaste begeleiding. Deze basisgids geeft een duidelijk overzicht van wat DCD precies inhoudt en hoe je er als ouder en opvoeder het beste mee om kunt gaan.

Mijn kind is hoogsensitief

Bijna een op de vijf kinderen is hoogsensitief. Hoogsensitiviteit komt dus hel vaak voor, maar er bestaan nog heel wat misverstanden over. Deze basisgids – nu in volledig herziene editie – legt je stap voor stap uit wat hoogsensitiviteit bij kinderen precies inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan.

Kinderen die hoogsensitief zijn, beleven de wereld intenser en verbazen ons vaak met onverwachte reacties. Het is soms niet zo gemakkelijk om je in hun wereld in te leven. Dit boek vertrekt vanuit een positieve benadering en legt de

Mijn kind is hoogsensitief

nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen onder meer hoe je het zelfvertrouwen van een hoogsensitief kind kunt stimuleren, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.

Over de auteurs

Kaat Dewitte en Griet Dewitte zijn als pediatrisch kinesitherapeut/fysiotherapeut gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met DCD. Kaat Dewitte is actief binnen Dyspraxis vzw, de ouderwerkgroep voor kinderen met DCD.Griet Dewitte is verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de UGent.

Ilse Van den Daele is oprichter en voorzitter van HSP Vlaanderen. Ze organiseert en begeleidt al 15 jaar vakantiekampen voor hoogsensitieve kinderen. Linda T’Kindt begeleidt in haar praktijk ‘Gevoelig opvoeden’ dagelijks hoogsensitieve kinderen en hun ouders.

 

Bron: Lannoo

Deel dit bericht