UNICEF ontvangt méér dan 100 miljoen tetanusvaccins van Pampers

Daphne en kinderenDaphne Deckers bedankt moeders in Nederland voor enorme steun

Met dank aan ouders van baby’s doneert Pampers dit jaar wereldwijd méér dan 100 miljoen tetanusvaccins aan UNICEF. De donatie draagt bij aan het streven de levensbedreigende ziekte onder moeders en pasgeborenen in 2012 wereldwijd uit te bannen. Dit jaar zette Daphne Deckers zich onvoorwaardelijk in om de campagne in Nederland tot een succes te maken.

Sinds 2006 voert Pampers jaarlijks de ‘1 pak = 1 vaccin’-campagne, waarbij per verkochte actieverpakking Pampers één vaccin doneert aan het tetanusprogramma van UNICEF. Het doel van deze campagne om in 2012 de levensbedreigende ziekte tetanus wereldwijd uit te bannen, wordt door zowel UNICEF als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een realistische schatting gezien. De ziekte is nog jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 128.000 pasgeboren baby’s en 30.000 moeders.

Daphne Deckers steunt de campagne onvoorwaardelijk
Daphne Deckers was dit jaar ambassadeur van deze campagne van Pampers en UNICEF.
”Ik ben dit jaar afgereisd naar Burkina Faso om met eigen ogen te zien waar de vaccins terechtkomen. Dit bezoek heeft me zowel aangegrepen als veel hoop gegeven. Tetanus is een vreselijke, levensbedreigende ziekte. Maar door de campagne ‘1 pak Pampers = 1 vaccin’, kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren om tetanus onder pasgeboren baby’s en moeders in 2012 uit te bannen. Ik ben trots dat ik me heb kunnen inzetten voor de Pampers & UNICEF campagne die mogelijk heeft gemaakt dat Pampers dit jaar meer dan 100 miljoen vaccins kan doneren! Daar word je toch even stil van.”

Voor meer informatie over het gezamenlijke initiatief van Pampers en UNICEF klikt u hier
Voor meer informatie over Pampers kunt u kijken op www.pampers.nl
Voor meer informatie over UNICEF zie www.UNICEF.nl

Deel dit bericht